PočetnaAktuelnoReisu-l-ulema stigao u Mainz: Sve spremno za otvorenje velikog Islamskog centra

Reisu-l-ulema stigao u Mainz: Sve spremno za otvorenje velikog Islamskog centra

     

Reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović na frankfurtskom aerodromu dočekale su džematlije džemata Mainz. Ovo je njegov treći dolazak u taj njemački grad otkako je započela gradnja Islamskog centra u Mainzu.

Prvi put reis Kavazović je došao 28. Septembra 2013. godine kada se polagao kamen temeljac za izgradnju centra.

Uz brojnu delegaciju džemata Mainz na čelu sa imamom Halil ef. Makićem, dočeku su prisustvovali i muftija za Evropu dr. Osman ef. Kozlić, te glavni imam  Medžlisa u pokrajini Hessen  Fahrudin ef. Džinić. U popodnevnim satima stigla je i dr. Dževada Šuško.

-Trema polahko popusta, a radost nas obuzima jer mi gradimo zu Allahovu dž. š. pomoć. Sve je već spremno za oficijelno i svečano otvaranje Islamskog centra u Mainzu, u nedjelju 15. Septembra 2019. sa početkom u 11 sati. Osim reis ul-uleme Kavazovića govor će održati i premijerka njemačke pokrajine Rheinland- Pflaz Malu Dreyer i Michael Ebling gradonačelnik grada Mainz -rekao nam je Ševket Zukić, član   građevinskog odbora, i šef grupe za program i protokol svečanog otvorenja,  a koji je zadužen za kompletan protokol četverodnevnog boravka Reisu-l-uleme u Mainzu.

 

Bato Šišić

Pratite nas:
Za Eminu Jahović lj
Ana Nikolić više n