PočetnaAktuelnoSaša Matić: Zažalio sam što sam Denialu Ahmetoviću dao pjesmu, ne bih ni pokušavao pomiriti Karleušu i Cecu

Saša Matić: Zažalio sam što sam Denialu Ahmetoviću dao pjesmu, ne bih ni pokušavao pomiriti Karleušu i Cecu

Gdje god da gostuje Saša Matić sve bude popunjeno do posljednjeg mjesta, a tako je bilo i u popularnom klubu“Play“u njemačkom gradu Offenbach.

-Malo sam se umorio tokom ove godine, a posebno sam dosta radio tokom ljeta koje je iza nas. Ja uvijek kažem malo ću da prikočim, da usporim, ali nikako da poslušam samog sebe – rekao nam je Matić na početku razgovora.

Kada niste sa porodicom, prijateljima, kada ne nastupate, kada ste jednostavno sami sa sobom, šta volite da radite?

-Tada ponajviše komponujem za sebe i za druge. Međutim, postoji još nešto, a to je da odem u jedan SPA centar u Beogradu. Tu provedem vrijeme od 11 ujutro pa do nekih tri ili četiri sata poslijepodne. Tu sam baš sam sa sobom, malo se isplivam, onda odem u saunu, masaža. Jednostavno budem kao nov i onda opet mogu u društvo i sa društvom.

Kako ste uspjeli sve ove godine na estradi da ostanete normalni, da niste u svađi ni sa kim, da Vas svi poštuju i cijene, vole,kao pjevača,kolegu i prijatelja?

-Ja se nekako, da tako kažem, rukovodim tom parolom odnosno jednom mojom pjesmom: „Dao bih joj srce svoje, neka ima srca dva, samo kada njoj je dobro, onda dobro sam i ja“. Volim jednostavno da je svima oko mene, a posebno meni dragim ljudima dobro, ma da je na cijelom svijetu svima dobro. Svima želim da su sretni, zadovoljni , nasmijani. Nikome ne želim zlo, pomognem ako mogu pomoći, nikome ne želim, i neću da odnemognem. Valjda to ljudi i cijene.

Da li ste imali nekad problem sa nekim kolegom i da li bi ste oprostili?

-Iskreno govoreći nisam imao nekih bitnih ili većih sukoba ni sa jednim kolegom, a što se tiče oprosta, sve zavisi kakva bi to uvreda bila.

Dobri ste i sa Jelenom Karleušom i sa Cecom. I sa jednom i sa drugom imate duete. Da li bi ste rado kumovali njihovom pomirenju?

-Ma, znate šta, ja sam nešto rekao za Lukasa i za Pejovića da bi volio da se pomire, pa me sada svi nešto pitaju na tu temu, a eto i vi ste jedan od tih. Vezuju me svi nešto da sam ja neki mirotvorac, a opet sa druge strane, to su njihovi životi. Njih dvije najbolje znaju zašto su se posvađale i da li trebaju da se mire. Ja ne bih baš nešto da se mješam u njihov odnos, to njih dvije najbolje znaju, da li trebaju ili ne trebaju da ga riješe.

Vaš pogled, razmišljanje na nova muzička imena koja nastaju preko noći?

-Ja sam čovjek koji podržava mlade talente jer sam i sam tako počinjao moju karijeru. Mislim, ne baš na takav način kako to neki čine, ali sam se u svakom slučaju borio za svoje mjesto na estradi, kako sam znao i umio. Ja bih samo mnogima savjetovao da malo opreznije koračaju ovim estradnim putem. Taj put nije lagan,a svaka greška veoma skupo košta.

Imate dosta snimljenih dueta, da li bi ste snimili duet sa Kijom ili Lunom?

-Ja duete snimam ko mi paše i ko mi odgovara, kako privatno tako isto i poslovno. A, bitno je da se i energetski složimo, a još ako je dobra pjesma, onda je to to.

Rekli ste da stvarate pjesme kako za sebe , tako isto i za druge. Da li postoji neka pjesma koju ste napisali, stvorili, dali ste je nekom drugom pjevaču, a kasnije zažalili što je Vi lično niste snimili?

-Da, ima jedna pjesma, riječ je o baladi „Tebi život ide dalje“, a dao sam je ovom malom iz BiH Denijalu Ahmetoviću. Moje mišljenje je da je Denijal mogao malo više da poradi na promociji te pjesme jer ona to zaslužuje, ali i on kao pjevač. Marketing je čudo, bez njega nema ni nekog većeg uspjeha.

U bekstejdžu Sašu Matića je svojim dolaskom prijatno iznenadila njegova koleginica i nekadašnja saradnica u čijem studiju u Stuttgart-u je svojevremeno snimao i neke njegove pjesme, a i sama je bila potpisnik nekih pjesama koje je sa Saša otpjevao, a riječ je o Amelli Osmanović. Amelli je tu večer na Sašin nastup došla u društvu njenih priajteljica.

Među gostima bio je i popularni Matijas Šmit sa njegovom prijateljicom Natalijom.

Bato Šišić

 

 

 

Pratite nas:
Drljača pjevao na o
Dragana Stojkovića