PočetnaAktuelnoOženio se poznati harmonikaš Samir Nurkić: Na svojoj svadbi probao kako je svirati sa burmom

Oženio se poznati harmonikaš Samir Nurkić: Na svojoj svadbi probao kako je svirati sa burmom

Poznati harmonikaš Samir Nurkić posljednjih godina svirao je na svadbama poznatih u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Sloveniji i brojnim evropskim zemljama, a sada je došao red da i sam stane pred matičara.

On je na 10. godišnjicu veze sa njegovom izabranicom Amelom, u kojoj je dobio sina Tarika (5) i kćerku Zaru (2), ljubav krunisao brakom. Svadbeno veselje je organizirano u krugu porodice i bliskih prijatelja u poznatom zagrebačkom restoranu Sofra.

Kum mu je bio Sead Ali, poznati zagrebački ugostitelj čija porodica drži jednu od najstarijih zagrebačkih slastičarni Srebrnjak, a kuma mladenki dugogodišnja porodična prijateljica. Među zvanicama je bio i Nurkićev prijatelj producent Amir Puškar, a veselje je harmonikom “začinio” prijatelj i kolega Antonio Alić.

-Hvala svima koji su nam ovaj najbitniji trenutak u životu učinili nezaboravnim. Posebno organizatorici svadbe, našoj prijateljici Kristini Kovačević – Mamin Blog. Naučio sam da sviram na tuđim svadbama, pa sam morao malo i na svojoj, da vidim kako prsti sa burmom rade na harmonici – kaže Samir Nurkić.

Samir Nurkić je veliku popularnost stekao učešćem u regionalnom takmičenju “Supertalent”, a od prve obrade „Zvončića“, publiku u regionu stalno oduševljava izvođenjem poznatih pjesama na harmonici u svom jedinstvenom aranžmanu.

Samir je djelić atmosfere sa svadbe podijelio sa pratiteljima na Facebooku.

Video pogledajte OVDJE.

 

Pratite nas:
Elvira Rahić snimil
Severina odustala od