PočetnaAktuelnoVišnja Lončar upriličila prijem u konzulatu, konzulicu pozvali u džemat: Brojni Bosanci i Hercegovci u Frankfurtu se registrirali za izbore

Višnja Lončar upriličila prijem u konzulatu, konzulicu pozvali u džemat: Brojni Bosanci i Hercegovci u Frankfurtu se registrirali za izbore

Mada je  u njemačkoj pokrajini Hessen bio praznik i neradni dan, generalna konzulica BiH u Frankfurtu Višnja Lončar, širom je otvorila vrata generalnog konzulata, a s ciljem da da dođe što više Bosanaca i Hercegovaca da bi se na licu mjesta mogli registrovati za naredne izbore.

Kompletno osoblje konzulata zajedno sa Lončar, svima onima koji su taj dan ušli u prostorije generalnog konzulata stajali su na raspolaganju i više stotina ljudi su bili oduševljeni prijemom, dočekom i uslugom.

-Već dugo živim u Frankfurtu, ali jednu ovakvu profesionalnost nisam još doživio u ovim prostorijama -kratko nam je rekao Edin Morić iz Čapljine, inače poznati frankfurtski frizer.

Zbog registracije za Opće izbore 2022. godine u Generalni konzulat su došli da se registruju Sado Šahić iz Breze, Dino Kršić iz Teslića, Asija Herić i Fatima Gabela iz Janje, supružnici Raif i Indira Mehmedović iz Zvornika, Razija Bureković iz Kalesije,Esad i Zibija Šarić iz Bosanske Krupe….

U toku dana u prostorijama konzulata organiziran je sastanak i informativno druženje sa predstavnicima džemata i razgovaralo se na temu kako što više bh. državljana mobilisati da se registruju za Opće izbore.

Sastanku su prisustvovali Refik Muminović predsjednik džemata Kassel, Jasmin efendija Gabeljić imam u džematu Kassel, Edin Ugarak inžinjer građevine, biznismeni Zijad i Fadil Junuzović, Nerma Bučan, Muharem efendija Šabić iz džemata Frankfurt-Höchst, Mersudin Čehedarević džemat Frankfurt, predsjednik Bosansog kulturnog centra Offenbach Avdo Omerbegović, Ismet Zukorlić iz džemata Offenbach.

Svi oni izrazili su veliku zahvalnost uposlenicima konzulata na velikom zalaganju na povezivanju bh. dijaspore, ali i na velikom zalaganju za registraciju birača. Predstavnici džemata Kassel pozvali su Višnju Lončar da dođe, da ih posjeti i opet na licu mjesta zajedno s njima pozove ljude da se registruju.

Višnja Lončar je na kraju rekla, da su vrata generalnog konzulata i ostalim radnim danima otvorena za sve ljude koje žele da se registruju u okviru radnog vremena.

Nakon sastanka upriličen je i zajednički ručak koje su sponzorirali Zijad i Fadil Junuzović.

Bato Šišić

Pratite nas:
Manekenka započela
Samir Rizvanović pr