PočetnaAktuelno23. Sarajevo Film Festival: Najveća regionalna filmska smotra samo što nije počela

23. Sarajevo Film Festival: Najveća regionalna filmska smotra samo što nije počela

Posebna atmosfera osjeti se u zraku glavnog bh. grada nekoliko sati prije zvaničnog početka 23. Sarajevo Film Festivala. Organizatori su se, u saradnji s brojnim sponzorima, potrudili da i ove godine svojim sugrađanima ponude samo najbolje, a osim bogatog filmskog programa, brojnim gostima neće nedostajati ni drugih sadržaja

Radovi na Festivalskom trgu, BKC-u, te Domu Armije BiH, gdje će tokom narednih osam dana procirkulisati hiljade filmskih radnika, umjetnika, zaljubljenika u film, ali i pripadnika sedme sile, užurbano su se proteklih dana privodili kraju kako bi sve na vrijeme bilo spremno za početak još jedne filmske smotre.

Za brojne filmske projekcije već se traži karta više, a turisti su još odavno imali problem da pronađu smještaj u samom centru grada.

Festival će i ovog puta početi pićem dobrodošlice na Festivalskom trgu, a potom će se crvenim tepihom prošetati ekipa filma “Druga strana nade”, kojim će 23. Sarajevo Film Festival zvanično biti otvoren. Veliki cocktail party otvorenja će se ove godine, umjesto u bašti hotela “Evropa”, premješta u hotel “Holiday”.

Ni ovog puta neće izostati gostovanje zvijezda svjetskog kalibra, a za sada je najavljen dolazak Johna Cleesea i Olivera Stonea.

Pratite nas:
Mjesto gdje se okean
Počelo snimanje tur