PočetnaAktuelnoAdnan Ado Bogaljević uz nagovor Zlate Avdić snimio duet, a onda je milionima zakucao sa pjesmom “Moja mati”

Adnan Ado Bogaljević uz nagovor Zlate Avdić snimio duet, a onda je milionima zakucao sa pjesmom “Moja mati”

Mladi i izuzetno talentirani pjevač narodne muzike Adnan Ado Bogaljević, rođen je u Beču, gdje živi i radi.

Međutim kad god mu to vrijeme i radne obaveze  dozvoljavaju vrlorado dođe i u BiH,  tačnije u Bijeljinu gdje su mu rođeni roditelji.

-Početkom redovnog školovanja, roditelji me upisuju paralelno i u Muzičku školu, odsjek harmonika. Tako da sada imam i završenu Srednju muzičku školu u Beču.  Uz podršku i nagovor roditelja, uz sviranje počinjem i pjevušiti. Sa 12 godina se pridružujem KUD „Behar“ iz Beča ,koji i dan danas postoji ,a trenutni predsjednik tog KUD-a je moj otac – ispričao nam je talentirani i muzikalni Bogaljević.

Na pitanje kada je započeo karijeru profesionalnog pjevača Ado nam je odgovorio:

-Moj uspon započinje objavljivanjem covera uz harmoniku. Uz sviranje, pjevanje, ja pišem pjesme i melodije. Tako sam sam sebi napisao već dvije pjesme. Na nagovor Zlate Avdić snimamo duetsku pjesmu „Kofer sjećanja“ početkom 2016. godine. Iste godine snimam, a sada to mogu slobodno reći, moju ličnu kartu (pjesmu) „Moja mati“ koja ima nekoliko miliona pregleda na Youtube. To je na neki način bila i moja odskočna daska na estradi,a poslije toga slijedi snimanje pjesama „ Fališ do ludila“, „Trebam te“ i 2019. Godine pjesma „Zauvijek volim te“.

O tome da li je zadovoljan dosadašnjim postignutim uspjehom na estradi i kavki su mu planovi za 2021. godinu, Adnan Ado nam je odgovorio:

-Dosadašnjom karijerom sam zadovoljan. Međutim, baš kad sam se “zahuktao” ž, kao i ostale kolege  zaustavljeni smo sa Covid 19, a koji evo  skoro godina sve je obustavio,nema nastupa, nema pjesme. Što se tiče snimanja novih pjesama, a ovaj put bit će to pjesma povećena svim očevima. Ovom prilikom želim  da se svima zahvalim na praćenju i podrškama na javnim mrežama,  a i privatno, a posebnu zahvalnost mojim roditeljima, supruzi, porodici.

 

Bato Šišić

Podijeli

Pratite nas:
Kakva sramota za Emi
Kemal Malovčić pro