PočetnaAktuelnoAferim, momčino: Neno Murić je pjevač velikog srca, pjesmom uljepšao dan štićenicima staračkog doma u Nedžarićima

Aferim, momčino: Neno Murić je pjevač velikog srca, pjesmom uljepšao dan štićenicima staračkog doma u Nedžarićima

Vođen mišlju da je „Naše malo nekome mnogo“, Neno Murić je odlučio posjetiti i pjesmom razveseliti štićenike staračkog doma u Nedžarićima.

Danas, kada su osobe treće životne dobi najčešće marginalizovane u društvu i, nažalost, zaboravljene od svih, Murić je pokazao da ima veliko srce, te je izdvojio vremena za druženje sa njima, dajući tako primjer i drugima da uz malo dobre volje i napora mogu nekome uljepšati i učiniti drugačijim makar jedan dan.

Ovo mi je jedan od najdražih nastupa u karijeri. Ostao sam duže nego što je bilo planirano. Skoro sat i pol sam im ispunjavao muzičke želje, a sebi dušu nahranio ovom posjetom. Njihova želja za životom me fascinirala. Ne mogu riječima dočarati koliko je bilo radosti, lijepe emocije, a pala je i poneka suza.

Pjevali smo pjesme iz njihove mladosti, koje su ih vratile u neka ljepša vremena. Neki su i zaplesali uz ritam, drugi su pjevali. Dugo ću pamtiti ovaj nastup i lijepo druženje. Sve vrijeme uz štićenike doma bilo je i ljubazno osoblje, koje im je bilo na usluzi i pazilo na njih- kaže Neno Murić koji je štićenicima staračkog doma u Nedžarićima obećao da će im ponovo doći u posjetu i to će vrlo brzo učiniti.

Podijeli

Pratite nas:
Dovest ću te Milane
Ekskluzivno: Željko