PočetnaAktuelnoAlen Hrbinić ekranizirao pjesme ‘Najdraža’ i ‘Pokreni se’: Snimanje u Prijedoru, Ključu i na Kozari

Alen Hrbinić ekranizirao pjesme ‘Najdraža’ i ‘Pokreni se’: Snimanje u Prijedoru, Ključu i na Kozari

Alen Hrbinić snimio je spotove za pjesme “Najdraža” i “Pokreni se”, za koje je pisao tekstove i muziku. Pod rediteljskom palicom Dejana Niševića kadrovi su snimani u Prijedoru, Ključu i na Kozari.

-Sve je bilo odlično organizirano i već se uveliko radi na montaži. Snimali smo na nekoliko lijepih lokacija, a dobar domaćin u Prijedoru nam je bio Halid Muslimović. Muslimović nam se pridružio u pauzi i nakon snimanja i nekoliko sati smo proveli u razgovorima o estradi. U Prijedoru sam se družio i sa producentom Fikretom Vukalićem Fantomom, koji živi i radi u Austriji i u toj zemlji organizira koncertne spektakle Dine Merlina, Zdravka Čolića, Gorana Bregovića… Sigurno je da sam mnogo mogao naučiti od Muslimovića i Fantoma koji su već decenijama svaki na svoj način na estradi – kaže Hrbinić.

Spot za pjesmu “Najdraža”, koja se nalazi na Alenovom albumu “Furam”, bit će pred publikom već sredinom novembra.

-Pokušavam da godišnje snimim barem četiri spota i na taj način promoviram svoj rad. Naravno, mnogo se radujem i svirkama i druženju sa publikom. Nama muzičarima i pjevačima to je najbitnije. Muzika je smisao našeg života i nema dana da nekoliko sati dnevno ne sviram ili pjevam. Svirke su mjesto gdje publici poklanjamo energiju i emocije i oni nam uzvraćaju istom mjerom. To je posebni bitno za autorski rad i nastajanje novih pjesama – nastavlja sarajevski pjevač koji živi i radi u Njemačkoj.

 

 

Pratite nas:
Popularni pjevač i
Skoro niko je ne zna