PočetnaShowbizAmela Zuković o sinovoj rođendanskoj zabavi: Alis sve sam organizuje, pa čak i mene iznenadi

Amela Zuković o sinovoj rođendanskoj zabavi: Alis sve sam organizuje, pa čak i mene iznenadi

Naša popularna folk pjevačica prošle je sedmice itekako imala razloga za slavlje. Njen sin Alis napunio je 23 godine, a rođendanskoj zabavi, koju je Alis sam organizirao, pridružile su se i mamine kolegice Šemsa Suljaković i mlada Emina Tufo

Autor: Redakcija

Amela Zuković egzistira već decenijama na bh. i regionalnoj estradi. Karijeru je započela kao sarajevski djevojčurak koji mnogo obećava, a to obećanje je ispunila. Njena karijera je u stalnoj uzlaznoj putanji, a poznata je kao žena koja uvijek kaže ono što misli, kao pjevačica sa izuzetno kvalitetnim i prepoznatljivim glasom, kao osoba bez koje nema dobre zabave u privatnom životu. Povod i razlog našeg razgovora sa Amelom je proslava rođendana najvažnije osobe i muškarca u njenom životu, njenog sina Alisa. Kada smo završili razgovor Amelu smo zamolili da nam slike sa rođendanske proslave pošalje na Viber,pa smo je pitali da li ga ima instaliranog na telefonu,a ona se od srca nasmijala i ispričala nam kako je prvi put čula da postoji „viber“.

Zabava ne može proći bez mamine pjesme

– Bilo je to kada sam trebala sa jednim dečkom da dogovaram nešto za Novu godinu. Onda sam mu rekla da me ne zove naredni mjesec dana jer sam u Americi,pa kad se vratim ja ću se njemu javiti. A onda on mene pita:“Amela, imate li Vi viber i još nešto”…, ne znam ni ja više šta me pitao, a ja pomislih pita me imam li „mider i tanga“? Kontam vidi budale šta me pita, taman htjedoh da ga baš onako na moj način napadnem, kad on sav izgubljen kaže meni: “Pa, ti mene Amela, očigledno nisi razumjela?!”

Šemsa Suljaković je Alisu pomogla da izreže slavljeničku tortu

Na naše pitanje koji rođendan je njen sin Alis proslavio i šta mu je sve tim povodom organizirala, te šta mu je kupila, „kraljica bez krune“ je odgovorila:

– Moj Alis, da je mami živ i zdrav proslavio je 23. rođendan. Nisam ništa pripremala. On to počne pripremati šest mjeseci unaprijed i iznenadi me koliko gostiju pozove. I ja sam sama bila iznenađena. Od mojih  kolega pozvao je Šemsu Suljaković, Eminu Tufo i mladog Adu Kuka. Trebao je biti i Fazlija,ali nije mogao doći, bio je u Crnoj Gori. Zna Alis da bi mu mama kupila sve što poželi, ali njemu je najbitnija fešta, a ovaj put bilo je blizu 80 zvanica i baš je bilo dobro.

Amela i Šemsa dogogodišnje su prijateljice

Pitali smo Amelu da li joj je sin muzikalan na nju, a ona je u svom šeretskom stilu odgovorila:

– Ne, nije, ali se u jednom „bacio“ na mamu,a to je da voli da plaća muziku. Tu je baš na mene. I tu ga baš podržavam.

A koje su joj životne želje vezane za Alisa?

– Prije svega zdravlje,da ga majka gleda, uživa u njegovom odrastanju i da je uvijek pored mene, a onda sve ostalo. Svi smo Božiji robovi, neka je on meni živ. Svoj život sam podredila njemu i svako će razumjeti šta pod tim podrazumijevam,kako oni koji imaju, tako i oni koji nemaju djecu – iskreno će Amela.

Na zabavu je stigla i Emina Tufo

Sa Šemsom Suljaković godinama je nerazdvojna prijateljica. Nikada se nisu posvađale, niti je bilo ko mogao reći nešto loše o njima.

– Šemsa i ja imamo fer i iskren odnos. Sve što smo imale  rekle smo jedna drugoj u razgovoru u četiri oka, nikada se nismo porukale preko nekog drugog. Tako da niko nije mogao reći nešto meni ili njoj, a da nas dvije već to nismo znale. Iskrenost i samo iskrenost. Nekada se ne vidimo po šest mjeseci,ali se ništa ne mijenja.

Šemsa, Emina i Alis

Amela je u estradnim krugovima poznata po tome da ništa ne ostavlja ispod tepiha, te da sve što misli kaže u lice.

– Znam se i izviniti ako treba. Ali kada me neko nepravedno za nešto optuži ili otrača,onda se baš žestoko branim. Ali jedno treba znati, nikada nikog prva ne diram, miroljubiva sam, znam da predem kao mačka, ali znam da grebem kao tigar – s osmijehom će naša sagovornica, kojoj smo postavili i nekoliko kratkih pitanja o njenom emotivnom životu, te muzici.

 

Mini intervju

 

Tražite li sinu Alisu djevojku?

  • Ma, neka sma sebi traži. Ja tražim sebi i meni je potrebna veza,…. (smijeh).

Šta tražite sebi, djevojku ili dečka?

 – Nisam ja gadljiva,….,(smijeh). Može sve, samo da je veza dobra.

Kada bi naišao muškarac Vašeg života, koji bi radio sve što kažete, biste li se ponovo udali?

 – Nikada se ne bih ponovo udala, a ne bih ni voljela imati nekoga pored sebe koji bi radio sve što  poželim. Jedino bih se, možda, udala za turskog glumca „Bali-Bega“, ali ne znam koliko bih i s njim bila u braku.

Snimate li nešto novo?

 – Ja uvijek snimim jednu ili dvije pjesme. Sa Mićom Nikolićem spremam neke dvije pjesme, to je moj tempo, taman toliko koliko mogu podnijeti.

Je li za Vas nema podobnih autora u BiH?

 – Naravno da ima, nemam ja tu vrstu kompleksa. Ali ovog puta Mića i Saša Nikolić su me pronašli sa dvije pjesme,tako da sam sada s njima u studiju. Nažalost, sarajevski kompozitori su se, ne malo, već dobro ulijenili,dok su u Srbiji uvijek aktuelni i u trendu.

Amela Zuković i Festival Ilidža?

 – Zvali su me na Ilidžanski festival, ali sam imala ugovorenu svadbu još prije pola  godine. Ja volim festivale,ali nažalost još nisu dobili pravu etiketu. Festival je uspješan kada pobjedi pjesma, a ne pjevač. Ali polako, sve će doći na svoje.

Pratite nas:
Šta ste u horoskopu
Nakon četiri godine