PočetnaShowbizAmmar Mešić iz Srbije glumio je u ‘Igrama prijestolja’, a zbog imena trpi brojne uvrede

Ammar Mešić iz Srbije glumio je u ‘Igrama prijestolja’, a zbog imena trpi brojne uvrede

Ammar Mešić jedini je srbijanski glumac koji je imao čast da bude dio ekipe popularne serije “Igre prijestolja”. Uprkos zavidnoj karijeri, Ammar se našao na meti zlobnih komentara zbog njegovog imena i porijekla.

Mešić je glumio u sceni “Walk of shame” gdje kraljica Cersei Lannister naga izvodi “pokajnički hod” dok na nju bacaju povrće i đubre. Scena je snimana u Dubrovniku. Nakon što su informaciju objavili srbijanski mediji glumac se šokirao kada je pročitao komentare.

Prema njegovim riječima, najčešće se pitaju kako se može zvati Ammar i biti Srbin.

– Mržnja u nekim komentarima otvorena u nekim zapakovana u mrziteljsku duhovnost. To mrze oni koji misle da je Prijepolje u Crnoj Gori ili Bosni. Jer da je u Srbiji, valjda bi bilo Prepolje. Mrze oni koji ne znaju granice sopstvene zemlje, oni koji se boje Srbije svedene na ‘Beogradski pašaluk’, a da iz tog istog pašaluka nisu nikada izašli niti pokušali da nauče nešto o svojoj zemlji, njenoj historiji i kulturi. Oni koji misle da treba istrijebiti one koji se drugačije zovu, imaju drugu vjeru i vjerovanja, one koji su od njih po bilo čemu različiti – napisao je Mešić.

Istakao je kako je on Srbin iz Prijepolja koja je u Srbiji, a da su mu baka i njeni roditelji i rođaci bili pravoslavci.

– Mi muslimani slavimo i Božić i Bajram, Uskrs i ramazan. Pa pobogu kako to da živimo normalno? Ne dijelimo ljude, ne pristajemo na to da nas dijele. Razdvajamo ljude od neljudi, razlikujemo dobro od lošeg. Ne pljujemo po ulici, ne potkradamo komšije, ne kunemo, ne varamo, ne dijelimo, ne mrzimo. Plaćamo porez, pjevamo himnu, borimo se da naša Srbija bude bolja, uređenija, ljepša. I lijepo nam je tako, sigurno ljepše nego onima koji se bude i liježu sa mržnjom. Ljepše nego onima koji misle da je mržnja dokaz ljubavi prema svojoj zemlji ili vjeri – rekao je Mešić.

Na kraju je svima koji slave zaželio sretan Đurđevdan i Ramazan šerif mubarek olsun, piše Klix.

Trenutno igra u dvije predstave za odrasle i u nekoliko dječijih predstava u Beogradu. Glumio je u serijama “Pogrešan čovjek”, “Santa Maria della Salute”, “Off”, “Evropa, bre!”, “Vojna akademija”, “Zauvijek mlad” te u drugim projektima.

Podijeli

Pratite nas:
Amel Ćurić: Ne mor
Pravi razlog razvoda