PočetnaAktuelnoAsim Bajrić od aprila nigdje ne nastupa: U Italiju je među publikom bila i njegova supruga Dinka, a onda se iznenada zaviorila zastava s ljiljanima

Asim Bajrić od aprila nigdje ne nastupa: U Italiju je među publikom bila i njegova supruga Dinka, a onda se iznenada zaviorila zastava s ljiljanima

U italijanskom gradiću San Vandemiano ponovno je održano koncertno druženje.

Ovaj put zvijezda večeri bio je Asim Bajrić. U pauzi njegovog nastupa, posjetitelje je zabavljala Tamara Talija Jovanović –  Grble iz Niša koja trenutno sa suprugom i petogodišnjim sinom živi u njemačkom gradu Dortmundu.

Asim Bajrić na nastup u Italiju došao je direktno iz Austrije gdje živi sa porodicom. Ovaj put sa sobom je poveo i suprugu Dinku.

-Ja lično ne volim da putujem sa Asimom na nastupe, ali ovaj put imala sam vikend slobodno i na njegov nagovor pošla sam sa njim- rekla nam je Dinka.

Kako smo saznali Dinka je po zanimanju medicinksi radnik i već skoro 24 godine radi u Lincu. Ona i Asim u sretnom braku su već punih 30 godina.

-Ako i za koga mogu da kažem da ima sretan brak ,onda ja to mogu sama za sebe da kažem. Jeste da je Asim javna ličnost,ali meni ti nikada nije smetalo,a o njegovoj posvećenosti porodici suvišno je govoriti. Ovakvog supruga i oca poželjela bih svakoj ženi – riječi su Dinke Bajrić.

Asim nam je otkrio da je prije polaska na put za Italiju u jednom studiju u Austriji, kod Ćine snimio dvije nove pjesme.

-Jedna je balada i nju ću da objavim prije ramazana,a  druga je malo bržeg ritma i njenu objavu očekujem poslije Bajrama. Nisam zaista ništa dugo snimao,a moja zadnja snimljena pjesma je „Ćerka“,a koja je zabilježila enorman uspjeh kod publike“.

Na naše pitanje da li mladi pjevači snimaju njegove pjesme kao cover i kako reaguje na to, Asim je odgovorio:

-Ja zaista nemam nikakvih problema sa tim, i ja sam nekada počinjao i trebala mi je nečija pomoć. Samo kada me obavijeste da će snimati i da na osnovu te pjesme  neće uraditi videospot. Naime, prošle godine Sadik Hasanović i Sandžak tapani su snimili cover „Ćerke“ i zaista nisam imao nikakav problem sa tim.Ali, kada sam vidjeo da je urađen i video, e onda sam reagovao i rekao da to mora da se skloni sa Youtube. Ja sam tu pjesmu platio, snimanje, studio i želim sada da snimim i video,a koji bi bio kao jedna priča, kao jedan manji film. Jedno vrijeme nisu reagovali,ali kasnije je uklonjeno.

Obzirom da si pomenuo mjesec ramazana, da li ćeš postiti?

-Naravno da hoću, post nosim iz kuće još kao djete i od mog babe rahmetli. Nikada tokom ramazana nisam imao nastupe i uvjek sam bio sa svojom suprugom i djecom,a tako će biti i ove godine“.

Da li pomažeš ženi u kućanskim poslovima?

-Naravno i od toga ne bježim. Ja sam onaj moderni muškarac koji sa ženom ravnopravno dijeli kućanske poslove. Ne baš sve,ali pomažem onoliko koliko mogu. Najviše volim da usisam stan ,ali i da peglam. Peglanje me odmara,a mojoj supruzi to i te kako pomaže. Tu sam najviše bio aktivan tokom pandemije,a sada kako su krenuli nastupi više sam na putu već u stanu. Imamo zaista jako sretan i skladan brak i moja Dinka je moja najveća potpora u životu“.

I ovaj put izuzetan domaćin bio je Huso Brković,pa je tako kao i predhodnih druženja sve perfektno fukcionisalo. Nataša iz Bosanske Gradiške bila je na usluzi Asimu i njegovoj supruzi i trudila se da uvijek na njihovom stolu bude dovoljno bezalkoholnog pića.

Jedan od stalnih posjetitelja je Samir Hodžić koji uvijek dođe sa kompletnom porodicom,a i dovede najmanje još desetak svojih prijatelja.

U jednom momentu se zavijorila i zastava BiH,a sveukupno raspoloženje posjetitelja bilo je na visokom nivou. Asim i Talija ispunjavali su njihove želje,a neumorni muzičar Mirza koji je uz Asima već pune 22 godine još jednom je iskazao svu svoju profesionalnost u poslu kojem se bavi.

Bato Šišić

 

Pratite nas:
Dejan Matić o tome
Generalna konzulica