PočetnaAktuelnoAzra Husarkić kupuje stan, ali ne ostavlja roditelje: Nikome ne polažem račune, nisam takva da bi mi neko ponudio nešto nemoralno

Azra Husarkić kupuje stan, ali ne ostavlja roditelje: Nikome ne polažem račune, nisam takva da bi mi neko ponudio nešto nemoralno

Pandemija je stala, a posao za mnoge pjevače je krenuo, pa kako Azra Husarkić kaže, „radno i paradno“. Na početku razgovora nam je otkrila da je radila i tokom mjeseca Ramazana.

-Nisam pristalica toga da se radi tokom posta ,ali nakon dvije godine nerada  valja raditi i ne odbijati pozive. Bilo je zaista dosta poziva iz Hrvatske, pjevala sam na svadbama i nekim njihovim privatnim druženjima. Svi smo različitih nacionalnosti i vjere i ja sve poštujem i cijenim,a prije svega svoju. Moj muzičar Nermin je postio cijeli Ramazan, na svakom našem nastupu u Hrvatskoj su zaista vodili računa o tome. Uvijek su mu pripremili iftar i nikada svirka nije počinjala dok Nermin nije iftario.

 

Da li ti se nekad desilo na svirkama u Hrvatskoj ili Srbiji da tebi i Nerminu serviraju svinjsko meso?

-Nikad, ali zaista nikad. Uvijek pitaju da li jedemo svinjetinu, kada kažemo ne, onda se uvijek nađe ili piletina ili nešto drugo,ali nikada svinjsko meso. Uvijek donesu nešto, nikada ne ostanemo gladni.

Od zarađenog novca u Americi kupila si sama sebi automobil?

-Iskreno da kažem dvoumila sam se između kupovine stana ili automobila. Prevagnuo je automobil, a kako planiram da ove godine opet idem za Ameriku i ako bude dobro kao i zadnji put, e onda ću po povratku kupiti stan.

Da li to znači da želiš da se odvojiš od roditelja?

-Ne, to mi zaista nije cilj, već jednostavno da imam neku svoju nekretninu. Da investiram nešto što će mi ostati, da znam da sam to kupila novcem kojeg sam zaradila svojim radom i trudom. Meni je najljepše u ovom poslu, da sve što zaradim, mogu i da trošim,kako za svoje lične potrebe, tako i na izlaske, društvo, putovanja… Jer onda nemam nikakve loše misli u podsvjesti , da trošim nečiji , a ne svoj novac. Ponosna sam jednostavno na samu sebe zbog svega postignutog. A, najbitnije mi je da su moji roditelji ponosni na mene, da me se nikada ne postide. Imam respekt i veliko poštovanje prema njima. Dok su živi i zdravi treba im sve moguće omogućiti. U životu ne tražim ni manje ni više,a ništa drugo osim toga mi ne treba.

Da li roditeljima polažeš finansijske račune?

-Hahahah ne, moje finansijske račune ne može niko da isprati, a ni ja sama. Nikada me  ne pitaju koliko zarađujem, ali kroz otvoren i iskren razgovor sama im kažem koliko sam zaradila. Samo me savjetuju, da uvijek nešto od zarađenog novca ostavim po strani,a tako i radim. Savjetuju me da mislim i na svoju budućnost.

Da li si imala nemoralnih ponuda?

-Sve zavisi kako se postaviš ili predstaviš ljudima. Ja sam oduvijek imala taj neki svoj stav ili hajdemo reći gard, nikada nikog nisam provocirala, nikada nikom nisam davala povoda da me „starta“ nekom nemoralnom ponudom, kako svojim ponašenjem isto tako i svojim oblačenjem. Nisam se nalazila u situacijama ni u jednoj takvoj situaciji, a ni sam ne znam kako bi se snašla kada bi mi se tako nešto desilo.

Da li ti se muškarci udvaraju na društvenim mrežama?

-Bilo bi glupo i nekorektno sa moje strane kada bi odgovorila negativno. Sve mi pjevačice koje se bavimo javnim poslom uvijek imamo tako nekih poruka, komentara ili udvaranja na društvenim mrežama. Izlazim na kraj sa svim tim porukama, bolje da pišu, već da me negdje uživo sačekivaju.

Prije izvjesnog vremena radila si i kao fotomodel za vjenčanice ,a mnogi su pomislili da se spremaš za vlastito vjenčanje?

-Jedan modni studio iz Sarajeva me pozvao da  promovišem njihove vjenčanice, a po objavi tih slika ljudi su zaista veoma pozitivno reagovali. Ekipa koja je radila na tom projektu šminkerka Mirnesa, frizerka Aida…, sve su veoma profesionalno odradili. Baš mi je bilo drago su baš mene odabrali za njihovog modela.

U narodu kažu, da ne valja oblačiti vjenčanicu prije samog vlastitog vjenčanja. Da li se bojiš takvih predrasuda?

-Ne, zaista ne. Nikada nisam obraćala pažnju na to, niti se zamaram tim pričama, rekla- kazala ili nekim proročanstvima u životu. Sve što treba da se desi, desit će se. Sudbinu ne možemo da mjenjamo,možemo samo sebe da mjenjamo, svoje ponašanje, da gledamo šta radimo, da poštujemo druge i cijenimo sebe. Predrasudama se nikada nisam opterećivala.

Da li se pojavio neko u tvom životu zbog koga bi bila spremna obući vjenčanicu i stati pred oltar,ili je još prerano?

-Iskreno ne razmišljam o tome. A, kada su mi oblačili vjenčanicu imala sam osjećaj da mi stavljaju neko sasvim strano tijelo na moju kožu. Svi su mi se smijali, kako ne znam obući vjenčanicu ili šta se oblači ispod vjenačnice. Kada sam je skinula i obukla moju udobnu trenerku, svima sam rekla, kako se zaista divim svim tim silnim ženama koje po cijeli dan na vlastitom vjenčanju moraju da nose vjenčanicu. Jednostavno za mene je preteška. Ja mislim da ću na mojoj ili svojoj vlastitoj svadbi nositi neku bijelu udobnu trenerku,neki komplet, samo da se osjećam udobno.  Sve mi to nekako izgledan nerealno,ali sa druge strane i lijepo“.

Mnogo se priča da se po pitanju dijeljenja bakšiša između kolega pjevača, muzičara dešavaju čudne i neugodne stvari. Jedni od drugih skrivaju ili kradu novac? Kako se ti ponašaš po pitanju bakšiša?

-Moj muzičar Nermin Smajlović i ja smo zaista jedan dobar i jako dobar tandem , a koji funkcioniše i privatno i poslovno. Ponašamo se jedno prema drugom kao brat i sestra koji se u svemu nalaze. U muzici ima nepisano pravilo da se bakšiš dijeli na jednake dijelove, osim ako se drugačije ne dogovori. Bakšiš se dijeli na jednake dijelove, bez ikakvog zakidanja, jer to smo zajedničkim radom zaradili. Ja uvijek kažem i takvog sam mišljenja oduvijek bila, ako pjevač misli da on sam mora da uzme kompletan bakšiš, onda taj isti pjevač treba da ide sam na nastupe, da pjeva acapella , dakle bez muzičara i bilo kakve pratnje. Svi trebaju da budu ispoštovani, kao i menadžeri. Da svi budu ispoštovani, da svima bude dobro, da niko ne bude zakinut. Svi muzičari koji su radili sa mnom znaju da sam po svemu bila korektna prema njima. Niko ničiju nafaku ne može da uzme.

Snimaš nove pjesme?

-Da, snimila sam nove pjesme u Beogradu kod Dejana Kostića. Jedna je rumbica, narodnjačka,a druga je komeracijalnija sa dosta pjevanja. Nakon finalizacije pjesama, uslijedit će i snimanje spotova. Znam da se publika načekala na moje nove pjesme,ali sada idem udarnički naprijed,pa ćemo vidjeti kako će narodne mase da prihvate moje nove pjesme. Nadam se da ih neću iznevjeriti.

Bato Šišić

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas:
Alen Islamović: Nis
Goran, Alen i Tifa r