PočetnaAktuelnoAzra Husarkić se ne kaje što je odbila Sašu Popovića: Znate li koji je Sandžaklija „zarobio“ srce ove mlade pjevačice?

Azra Husarkić se ne kaje što je odbila Sašu Popovića: Znate li koji je Sandžaklija „zarobio“ srce ove mlade pjevačice?

Azra Husarkić je mlada Tuzlanka koja je svojim glasom za vrlo kratko vrijeme osvojila srca ljubitelja narodne muzike. Njen talenat su svojevremeno prepoznali i u Zvezdama Granda, a upravo to takmičenje bilo je razlog da se o njoj naveliko i naširoko piše kada je zajedno sa Eminom Tufo i Arminom Bijedićem odbila „poslušnost“ Saši Popoviću.

-Tada je to za mnoge bilo strašno i nije im bilo jasno, a gledajući iz ove moje današnje perspektive, nimalo se zbog toga nisam pokajala i moja karijera je baš nakon tog krenula uzlaznom putanjom. Ja sam moje pjevanje započela sa sevdahom i nakon tog takmičenja sam i nastavila, ljudi su to cijenili i imala sam i imam još uvijek dosta poziva za gostovanje.

Da li danas imaš kontakt sa Arminom i sa Eminom?

-Sa Arminom imam mnogo više kontakta nego sa Eminom jer nas dvoje smo imali dosta zajedničkih nastupa, pa samim tim smo se i više družili. S Eminom nisam imala nikad priliku da zajedno radimo, ali kad se vidimo popijemo kafu.

Pjevanje ti je nije na prvom mjestu u životu?

-Ne nije i mislim da sam izuzetak na estradi. Ja sam sama odlučila da nastavim školovanje, niko me nije savjetovao već je to jednostavno moja odluka. Muzikom se bavim od svoje devete godine života.Škola i moje obrazovanje je uvijek trpilo moje žrtvovanje prema pjesmi, odsustvovala sam sa nastave, ali nisam odustala. Poslije srednje škole upisala sam Pravni fakultet u Tuzli i već sam na trećoj godini.

Ko ti davao najviše podršku da pjevaš sevdah?

-Dolazim iz grada u kojem su živjeli i žive velikani sevdaha. Jedan je nažalost umro, a to je Muhamed Mujkanović, a drugi je Nedžad Salković. Rahmetli Muhamed mi je uvijek davao podršku, bio je uz mene, pjevala sam na njegovom koncertu povodom 50. godina njegovog rada. Bio mi je nevjerovatna podrška i u njemu sam vidjela djeda kojeg nisam imala ni sa jedne roditeljske strane. Imali smo porodičan odnos. A, Nedžad je jedan veliki gospodin, simbol i prinz sevdaha u Tuzli.

Mlada si, lijepa, lijepo pjevaš, a da li ipak osjetiš konkurenciju?

-Mislim da konkurencija ne postoji, to je sve stvar ukusa. Kažu danas se muzika gleda, a ja se ne bih složila sa tim. Danas je muzika sklop svega: ljepote, izgleda, oblačenja i lijepog glasa. I još ako uz sve to imaš i neku auru iznad glave onda je pun pogodak.

Da li si radila nešto na sebi popitanju plastike, možda usne?

-I prije sam imala takvih pitanja. Ne želim da komentarišem. Neka se polemiše. Ali, ako bi imala potrebu za neke popravke na sebi, možda bi nekad u budućnosti nešto i uradila.

Da li imaš dečka, ako da, da  li je to to?

-Ne mogu reći da je to to jer ima dosta nekih stvari koje se moraju poklopiti, posložiti, da kažem da je ljubav mog života. Ne razmišljam o nekim ozbiljnijim stvarima, ali postoji neko ko je osvojio moje srce i pažnju.

Da li je iz svijeta muzike?

-Ne nije.

Da li je  Tuzlak?

-Nije.

Stariji i ozbiljniji?

-Da, jeste.

 Da li je Bosanac?

-Ne, nije.

Je li iz Sandžaka?

-Da, da jeste“.

Da li bi se zbog ljubavi preselila u Sandžak?

-Da, zašto da ne. Svi imaju neke predrasude prema Sandžaklijama, ali ja ih nemam. Jesu oni malo oštriji i rigorozniji prema ženama, ali ima ih takvih i u BiH.

Da li bi zbog ljubavi odustala od karijera kao pravnica i karijere kao pjevačica?

-Ja sebe u prvom planu vidim kao pravnika koji će u toj karijeri napredovati stepenik po stepenik i uvijek insistiram na obrazovanju. Možda bi se u nekom segmentu života i odrekla muzičke karijere kada bi imala siguran posao kao pravnica, zašto ne.

Ne to nije odgovor na moje pitanje: da li bi se odrekla svega toga zbog ljubavi?

-Ne, ni govora. Ja sam sama sebi na prvom mjestu i nikada ne bi dozvolila da od nekoga zavisim jer ja još od malih nogu zarađujem svoj novac. Nikad ne bi bila nečiji rob, pa čak ni zbog ljubavi.

Kako trošiš zarađeni novac?

-Postoje tri koverte: jedna je crni štek i to se ne dira, druga je za svakodnevnicu ,a ostalo dajem roditeljima, sestri, sestriću. Nisam škrta i volim da štedim,ali ne štedim dovoljno jer me mama svakodnevno grdi da previše trošim.

Da li bi se opet prijavila na neko takmičenje?

-Na Grand sigurno ne i na neka slična takmičenja, ali kada bi se pojavilo nešto drugačije gdje bi mogla pokazati i neke druge talente jer čovjek treba uvijek da radi na sebi.

 

Pratite nas:
Isprobala je sve, al
Emina Jahović prizn