PočetnaAktuelnoBajkovita ljubavna priča: Dino je oteo od roditelja, vjenčali se i živjeli u neimaštini, ali njihova ljubav je sve preokrenula

Bajkovita ljubavna priča: Dino je oteo od roditelja, vjenčali se i živjeli u neimaštini, ali njihova ljubav je sve preokrenula

Njihova ljubavna priča nalik je na dobro režiran ljubavni film, a uprkos brojnim preprekama na koje su naišli na svom putu, Dino Merlin i Amela su se izborili za svoje mesto pod nebom.

Naime, Dino Merlin i njegova supruga Amela zajedno su od njegove 17. godine, a oženio ju je kad je imao 21. Bili su jako mladi, a zbog društvenog statusa pjevača, roditelji izabranice Dina Merlina su njihovu ljubav branili.

Njegova supruga je poticala iz bogate porodice, pa su njeni roditelji bili protiv njihove veze i branili joj da se uda za njega. Dok je Dino išao na zanat, ona je pohađala Gimnaziju, pa su njeni roditelji željeli da se zabavlja sa nekim ko je na njenom nivou.

Ipak, ljubav je bila jača pa su pobjegli kada su imali 20 godina i ona se tajno udala za njega.

– Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se mojoj majci i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni čuti za nju. Ali, eto vrijeme liječi sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem- rekao je jednom prilikom Merlin.

Dino i Amela izbjegavaju da se pojavljuju zajedno u javnosti, te malo ko zna kako ona izgleda.Kada je u pitanju supruga, pjevač nikada ne štedi lijepe riječi.

– Ako je iko imao sreće u životu pri odabiru partnera i životnog saputnika, onda sam to imao ja. Kao djeca smo se zaljubili, imao sam 17, a moja Amela ni 17 godina- govori Merlin o svojoj supruzi.

Danas kaže da ga njeni roditelji vole više nego što zaslužuje, a njihova ljubavna priča ga je inspirisala da napiše pjesmu “Kad Si Rekla Da Me Voliš”.

Nakon što se vjenčao sa Amelom, Merlin je morao da se brine za svoju porodicu i da se izbori da zaradi novac.

Jednom prilikom ga je supruga pitala da li je donio nešto da jede, a on joj je mahao papirom u ruci i rekao kako je napisao pjesmu.

– Jesi li ti lud? Papir se ne jede- rekla mu je tom prilikom supruga.

Na papiru se nalazila pjesma “Kokuzna Vremena”, koja je završila na njegovom prvom albumu i bila prekretnica u njegovom životu.

 

 

Pratite nas:
Gola u kadi: Poznata
Ljekari se borili za