PočetnaAktuelno„Balkan party“ u Štuttgartu okupio repere Jalu, Bubu, Rastu i Cobya: Onda je na bini uz Mileta Kitića jedan Afrikanac NAPRAVIO LOM

„Balkan party“ u Štuttgartu okupio repere Jalu, Bubu, Rastu i Cobya: Onda je na bini uz Mileta Kitića jedan Afrikanac NAPRAVIO LOM

U Štuttgartu je održan „Balkan party“ kojem je prisustvovalo više od 3.000 posjetilaca.

S obzirim da su većinom nastupali trenutno aktuelni reperi Balkana, poput Jale Brata i Bube Corellia, Raste, Cobya, onda se i očekivalo da većinom bude publika koja voli tu vrstu muzike, A, tako je bilo.

Pjevali su oni sa svima njima njihove velike hitove, a možda ni sami nisu razumjeli o čemu se tu uopšte i pjeva. Međutim to je ono što je trenutno inn, pa treba i poštovati.

Jedina „crna ovca“ među reperima bio je istinski narodnjak, ali i jedan od najpopularnijih pjevača regiona, Mile Kitić. Kao i uvijek Kitić je došao izuzetno raspoložen, kako za druženje sa publikom isto tako i za druženje sa kolegama u bekstejdžu.

Njegova pozitivna harizma napravila je odličnu atmosferu iza bine, a kada je je izašao na binu, dvorana je jednostavno eksplodirala od strane publike. Dočekali su Mileta sa velikim ovacijama i već od prvog taksta njegove pjesme pjevali zajedno sa njim.

Poseban veliki momenat njegovog nastupa bio je je jedan mladi Afrikanac kojeg je Mile pozvao na binu, dao mu mikrofon i onda je on otpjevao jedan dio Kitićeve pjesme „Udara u glavu ko šampanjac“. Tog momenta nastalo je opšte ludilo u dvorani, a ovaj iskreni obožavatelj Milietovih pjesama, čak je do utančine skinuo i Miletovo ponašanje na bini.

Tu večer mnogobrojna publika uživala je u svemu pomalo, barem što se tiče muzike, a iz Mannheima, odnosno Darmastadta na ovo druženje došle su dvije mlade atraktivne djevojke Almira i Erna koje su nekako bile i najupečatljivije tu večer.

-Ovo je stvarno ludilo i baš sam srećna što sam dio ove večeri,a organizatoru Branetu Iviću sve čestitke na ovako odlično organiziranom koncertu – rekla nam je Almira Brkić.

Almira se u na tom koncertu nakon podužeg vremena srela i sa njenim dragim poznanikom Peđom pjevačem koji je ove godine snimio hit duetsku pjesmu sa atraktivnom Teom Tairović.

Sam organizator koncerta Brane Ivić rekao nam je da je zadovoljan kompletnom večeri, a slijedeći koncert u organizaciji njegove muzičke koncertne agencije „BIG EVENTS“ desit će se 7 decembra kada će u istoj dvorani „Messe Sindelfingen“ nastupati popularni Halid Bešlić i grupa „Prljavo kazalište“.

Bato Šišić

 

Podijeli

Pratite nas:
Oprah Winfrey otkril
U Njemačkoj prestal