PočetnaAktuelnoBenjamin Kličić na nastupe putuje i autobusom: Jedva se spasio djevojke koja ga je na silu željela odvesti u sobu

Benjamin Kličić na nastupe putuje i autobusom: Jedva se spasio djevojke koja ga je na silu željela odvesti u sobu

Mladi i popularni Bosanac, sa adresom stanovanja u Sloveniji Benjamin Kličić, velikim koracima korača estradnim svijetom. I ako nema još ni jednu snimljenu pjesmu nekadašnji učesnik i takmičar Zvezda Granda veoma je popularan i tražen,a na njegovim nastupima vlada uvijek velika euforija, a posebno među ženama. Benjamin ovih dana završava prvu pjesmu.

-Veoma sam sretan što se privodi kraju snimanje moje prve pjesme u studiju kod Dragana Taškovića Tašketa. Bit će to brža pjesma, sa dosta dobrog ritma , dopadljivog teksta i iskreko govoreći ja jedva čekam da je prezentiram u javnosti. Od te pjesme dosta zavisi i moja buduća karijera.

Da li si zadovoljan onim što si do sada postigao nakon tvog prvog pojavljivanja u Zvezdama Granda?

-Ja nisam o tome uopšte razmišljao, ja kako se to kaže , živim u momentu. Ja uvijek dajem maksimum od sebe, pa kakav rezultat bude, onda je to to. Nada je uvijek tu,a posebno mi je drago što sam bio dio takmičenja kada je krenulo to mentorstvo.

Šta tebi u tvojoj karijeri i u tvom životu znači podrška Viki Miljković i njenog supruga vrsnog muzičara Dragana Tašketa?

-Neću biti neskroman ako sada ovako javno kažem da su oni moji majka i otac po pitanju mog estradnog života.

Koliko ti se život promjenio?

-Ne mogu baš reći da mi se promjenio iz korijena, ali zahvaljujući mojim nastupima obilazim Evropu, a nadam se uskoro i svijet. Upoznajem nove ljude, nisam na jednom mjestu. Ja sa svojih 25 godina živim muziku, zahvalan sam dragom Bogu na svemu što mi je do sada dao ,a nadam se da će se tako i nastaviti, možda i još bolje.

 Još uvijek si skroman, ne zahtjevaš avione i kamione? Na nastupe ako treba putuješ i autobusom.

-To je ustvari moj kućni odgoj. Uvijek sam bio zadovoljan sa onim što već imam , meni je samo važna pjesma. Pjesma je moja vodilja kroz život, želim da nastupam, snimam i da jednog dana što više ostavim iza sebe.

Da se nisi okrenuo pjesmi, šta bi bio u životu?

-Ja sam po prirodi veliki avanturista i sigurno je da bi putovao iz grada u grad, iz države u državu, sa jednog kontinenta na drugi. Išao bi u zemlje čiji jezik ne znam, pa bi učio upoznavao njihovu kulturu, učio njihov jezik, običaje. Ja sam u horoskopu blizanac i mene zanima mnogo stvari, od čitanja, psihologije, religije, sve što život čini zanimljivim.

Sin si jedinac. Da li bi volio da imaš još jednog brata ili sestru?

-Da si me to pitao prije godinu dana rekao bi da ostane ovako kako jeste, a danas bi zaista volio da imam jos jednog brata ili sestru, a ponajviše zbog mojih roditelja. Dok ja putujem , da nije prazna kuća, moja soba, da oni imaju još nekoga pored sebe?

Za koga si više vezan za oca ili majku?

-Ja sam više vezan za majku, a otac je više vezan za mene. Kada se jednog dana odlučim za samostalan život siguran sam da bi zbog mog odlaska najviše patio otac i ne bi skrivao svoja osjećanja.

Kako si se finansirao ili da li si se sam finansirao tokom takmičenja?

-Da , imao sam dva posla. Jedan je bio u restoranu, a gdje sam radio na dostavi hrane na kućnu adresu. To mi je bilo super, slušao sam muziku u automobilu, vježbao pjesme. A, drugi posao je bio noćni rad, gdje sam pomago ljudima koji su bili fizički i psihički ograničeni u njihovom svakodnevnom životu. To je bio jedan tako human posao, kada pomažeš ljudima koji nisu u stanju sami o sebi brinuti. Taj posao me ojačao, dao mi snagu za moju budućnost.

S obzirom da si već postao poznat, da li je bilo nekih neprijatnih situacija sa ženama na nastupima?

-Bila je jedna situacija u jednoj diskoteci gdje me jedna djevojka startala,ali na jedan neprijatan i napadan način. Stalno mi je govorila kako sam ja te noći njen, da će me milom ili silom odvesti u njenu sobu. A, ja zaista ne volim takve žene, ja volim da osvajam. Nisam navikao da nešto lahko i brzo dobijam, volim da se borim ,a posebno za žene. Na kraju me od te nasrtljive djevojke spasilo obezbjeđenje.

Šta radiš sa zarađenim novcem od tvojih nastupa?

-U saradnji i dogovoru sa mojim roditeljima sav novac ulažem u karijeru, pjesme, vidospotove.

Da li bi dozvolio roditeljima da ti se upliću u karijeru?

-Sve do jedne granice,a poslije bi rekao stop. Nisu oni baš dobro upućeni u taj svijet,ali ja sam taj koji na kraju donosi konačnu odluku, pa bila ona loša ili dobra. Ali, svaki savjet primam rado i sa poštovanjem.

Tvoju karijeru vodi menadžer Hilmo Peljto. On je mnogim mladim pjevačima pomogao,ali neki do njih mu nisu bili zahvalni.

-Moja i Hilmina duša se poklopila. Našli smo se u svemu i ja sam mu neizmjerno zahvalan. To je opet stvar kućnog odgoja kako se neko ponaša, odnosi prema nekome ko mu je pomogao u životu. Hilmina dobrota je neizmjerna i hvala dragom Bogu na njemu.

Bato Šišić

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Pratite nas:
Dara vrckala u Duisb