PočetnaAktuelnoBožo Vrećo u spotu za pjesmu ‘Dragi’ spojio svijet sna i jave

Božo Vrećo u spotu za pjesmu ‘Dragi’ spojio svijet sna i jave

Autor i interpretator sevdalinki Božo Vrećo objavio je videospot za pjesmu “Dragi” s aktuelnog albuma “Melek”.

Na pjesmi “Dragi” Božo Vrećo je sarađivao sa slovenskim saksofonistom Vaskom Atanasovskim, a spot su radili Sandra Mihaljević i Igor Ivanović.

Spot u kojem se pojavljuje i hrvatski TV voditelj Dorijan Klarić sniman je u Zagrebu i Hižama na bregu u Zagorju.

– U spotu se spajaju svijet sna i jave, prepliću se sjećanja i ono što je stvarno i opipljivo. Lik Dragog u spotu dolazi kao snoviđenje, kao sjenka koja i s onog svijeta pazi na onog drugog. Oni se osjećaju i kad se ne vide i ta iskonska antologijska ljubav zapravo se proteže kroz cijeli taj dramski prikaz sjete, nedostajanja, čežnje i samoće. Ključ ima metaforično značenje da je sve i dalje u njegovim rukama, da mu prepušta odluku srca i ma što da mu život nosi, on će ga uvijek štititi i biti uz njega. Radnja se ipak retrospektivno vraća u neko minulo doba u prošlom vijeku i plovi kroz sadašnjost u buđenju – izjavio je Božo koji na albumu potpisuje sve tekstove i muziku.

Božo Vrećo je, piše Klix, u proteklom periodu imao nastupe u Kanadi i Americi, a izdvaja se koncert na kultnom Broadwayu kojim je još jednom pokazao da njegova muzika ne poznaje granice.

Pratite nas:
Khabib: Neka mi uzmu
'Bosanska zvijer' se