PočetnaAktuelnoBrojni bosanski pjevači zamjerili Bekiju Bekiću: Ako već pričaš, onda imenuj ONE za koje tvrdiš da su se radovali Šabanovoj smrti!

Brojni bosanski pjevači zamjerili Bekiju Bekiću: Ako već pričaš, onda imenuj ONE za koje tvrdiš da su se radovali Šabanovoj smrti!

Činjenica je da je cijeli region, ljudi koji su „rasuti“ širom svijeta žale jer nas je napustio prvi pjevač estrade. Nakon što je objavljeno da je prerano izgubio život poslije stravične saobraćajne nesreće koja se u nedjelju dogodila u Njemačkoj, svi su sa nevjericom primili tu vijest očekujući da će biti objavljeno da je lažna vijest. Nažalost, nije bila.

Mnogi nisu željeli vjerovati da je to istina zbog ljubavi prema Šabanu, njegovim pjesmama, njemu kao čovjeku jer je to, pričaju oni koji su ga poznavali, prije prije svega. Čovjek pa tek onda pjevač.

Nisu mnogi vjerovali jer je i ranije, desetak puta, u medijima objavljivano da je preminuo. I ovoga puta su mislili da je laž no ovoga puta brzo su stigle crne vijest da Šaban ipak nije više među nama.

Brojne njegove kolege se još uvijek i putem društvenih mreža opraštaju od Šaulića. Kolege kojih je imao i u BiH, i Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Americi…

Na društvenim mrežama večeras je pažnju privukla izjava pjevača Bekija Bekića koji je komentirajući Šabanov odlazak između ostalog napisao kako su i ranije objavljivane vijesti da je Šaban preminuo dodajući kako je baš njega volio. Bekić je napisao i: „Bile su i ranije glasine da je Šaban preminuo. To su kolege pjevači iz Bosne govorili. Šaban je bio za njih nedostižan, a oni su mislili da su bolji od Šabana!“.

Nakon toga uslijedila je lavina komentara. U tome što je rekao odnosno u faksimilu njegove izjave ili prepiske koja se pojavila na društvenim mrežama, pronašli su se mnogi pjevači s obzirom na to da Bekić nikoga nije imenovao.

Kritikovali su ga da, ako već iznosi takve priče, onda kaže ko se to od pjevača ranije radovao Šabanovoj smrti, a ne da ih sve svrstava u isti koš. Ukoliko neće imenovati onda, pišu mu, nema potrebe, a nije ni moralno ni kolegijalno da sve ne poistovjećuje sa pojedincima pogotovo u ovoj situaciji.

Pratite nas:
Šaban će biti sahr
Tužna poruka sina m