PočetnaAktuelnoČetiri decenije ljubavi: Milena Dravić voljela je svog Gagu, a priča o njihovom vjenčanju je predivna

Četiri decenije ljubavi: Milena Dravić voljela je svog Gagu, a priča o njihovom vjenčanju je predivna

Jedna od najboljih srpskih glumica, Milena Dravić (78), preminula je noćas u Beogradu usljed duge i teške bolesti. Milena se nakon smrti supruga, Dragana Nikolića, dvije i po godine borila sa bolešću.Njene brojne uloge, njen šarm i široki osmijeh čak i u teškim trenucima, ostaće zauvijek zapamćeno. Milena je uvijek bila otvorena, puna ljubavi, a najviše od te ljubavi dobijao je njen životni partner Dragan Gaga Nikolić.

Njihova ljubav bila je ogromna. Bili su jedan od najljepših i najdugovječnijih parova u tadašnjoj Jugoslaviji.

Priča o njihovom upoznavanju i vjenčanju i dan danas se prepričava.

– Upoznali smo se na snimanju filma “Horoskop”. Ona je tad već bila popularna, a meni je to bio, čini mi se, treći ili četvrti film. Tad sam prvi put vidio Milenu Dravić uživo. Bilo nas je petorica momaka koji su igrali velike uloge, a ona je igrala jedinu žensku ulogu u filmu. Na snimanju smo se sprijateljili. Bilo je to jedno veliko druženje, a kasnije se rodila ljubav – rekao je svojevremeno Gaga Nikolić.

Neobično vjenčanje

Njihovo venčanje oduševilo je mnoge, jer je bilo potpuno atipično za jedan popularni par:

– Vjenčanje je bilo simbolično. Vjenčali smo se 1971. godine, na snimanju novogodišnjeg TV filma “Kako su se voljele dvije budale”, po tekstu Duška Radovića, u režiji pokojnog Ace Đorđevića. U pauzi između snimanja, tražili smo dodatnih sat vremena, otišli u Opštinu Vračar i sklopili brak.

Milena je o vjenčanja rekla:

– Usred snimanja jednog filma, zamolili smo reditelja da nas pusti na pauzu. Poveli smo i našu kumu Seku Sablić i otišli u opštinu Vračar da se vjenčamo. Nakon vjenčanja smo se vratili na snimanje, i nastavili da radimo. Zanimljivo je da nemamo nijednu fotografiju sa vjenčanja, niko nas nije fotografisao – izjavila je Milena Dravić u jednoj emisiji.

Najveća podrška

U rijetkim prilikama kada su javno pričali jedno o drugome, uvijek su isticali da im je bračni drug najveća podrška, ali i najstroži kritičar, prenosi Blic.

– Za brak koji traje četiri decenije može da se nađe više razloga da se prekine nego da opstane. Ali, najlakše je nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva – rekla je ona i dodala:

– Štitimo svoju privatnost, razgovaramo iskreno i rješavamo probleme… Ja sam i inače otvorena osoba, kažem sve što mislim, pa nisam izazivala neprijateljstvo drugih – ispričala je svojevremeno Milena.

Pratite nas:
Ukleta dinastija: Ob
Amra Silajdžić-Dž