PočetnaAktuelnoČuvala je tajnu punih 16 godina: Postoji legenda da je balada ‘Zmaj’ nastala po najtužnijoj priči, Marina napokon otkrila pravu istinu

Čuvala je tajnu punih 16 godina: Postoji legenda da je balada ‘Zmaj’ nastala po najtužnijoj priči, Marina napokon otkrila pravu istinu

Gotovo da ne postoji slavlje na kojem se ne čuje pjesma “Zmaj” koju u originalu izvodi pjevačica Indira Radić. Njoj je ova pjesma donijela slavu i uspjeh, ali postoji legenda o tome kako je nastao ovaj hit.

I dok se godinama spekuliše da pjesma govori o iznenada ugašenoj velikoj ljubavi dvoje mladih, tekstopisac Marina Tucaković tvrdi drugačije. Naime, po legendi koja kruži internetom, pjesma je nastala oko 1990. godine kada je mlada djevojka saznala da umire.

– Tekst ove pjesme nastao je po istinitnom događaju. Ljubav dvoje mladih nije uspjela jer ih je spriječila smrt nakon duge bolesti. Folk hit “Zmaj”, koji je svojevremeno otpjevala Indira Radić, krije u sebi zaista potresnu životnu priču koja će rasplakati i one “kamenog srca”. Dečko i djevojka iz pjesme su se zavoljeli u srednjoj školi. Deset godina zabavljanja rezultiralo je zakazivanjem svadbe. Djevojka je, međutim, tada saznala da ima rak pankreasa u poodmakloj fazi. Vjenčanje je otkazano, a ona je dečku napisala pismo u bolnici (od riječi do riječi ove pesme) i zamolila ga da pročita kad ona umre. On se, međutim, napio to isto veče i otvorio pismo. Ujutru, kada je došao u bolnicu, ona je umrla. Dečko je čuvao pismo 15 godina, a onda riješio da ga proda Marini Tucaković. Ona je prvo pjesmu htjela da namjeni Ceci Ražnatović, međutim, numeru je, na kraju, otpjevala Indira – piše u jednom od komentara ispod pjesme, a potom se navodi da se ovaj događaj odigrao u periodu između 1988 i 1990. godine.

Potom je prema komentarima sa ove muzičke platforme, dečko od prodaje pjesme kupio avionsku kartu i otputovao za Boston, a dejvojka je sahranjena u Nišu, nakon smrti u tamošnjoj bolnici.

Kako piše Kurir.rs, prvi put o ovome progovorila je Marina Tucaković, vlasnica velikog broja hitova na muzičkoj sceni. Kako kaže, istina je potpuno drugačija.

– Svih ovih godina slušala sam brojne legende o pjesmi “Zmaj”, toliko da bi mogao film da se snimi na osnovu ove pjesme. Nema veze ni sa jednim događajem, pogotovo ne sa ovim tragičnim kako se navodi. Pjesma je nastala tako što je Goran Ratković Rale donio kompoziciju koja je mene povukla da napišem tekst. Pjesma je objavljena tek 2003. godine, što je više od deset godina od događaja koji se dogodio kako tvrde. Blage veze sa mozgom nema ta priča. Znam da je to bila legenda, ali moraću sve da razočaram. Istina je potpuno drugačija, riječi u pjesmi se ne zasnivaju ni na jednom događaju- istakla je Marina.

 

Pratite nas:
Potresna ispovijest
Stravičan udes u Ba