PočetnaAktuelnoDa je živ Sinan Sakić slavio bi danas 65. rođendan

Da je živ Sinan Sakić slavio bi danas 65. rođendan

Legendarni pjevač Sinan Sakić rođen je na današnji dan 13. oktobra 1956. godine u Loznici, a umro je 1. juna 2018. godine nakon duge i teške bolesti. On bi danas napunio 65 godine.

Njegovi brojni fanovi danas se na društvenim mrežama sjećaju Sinana te objavljuju njegove pjesme i fotografije.

Karijeru je započeo 1978. godine kada je objavio pjesmu “Rastanak kraj reke”. Veliki muzočki talent  naslijedio je od oca koji je svirao u vojnom orkestru.

Godine 1979. izdao je ploču s dvije pjesme “Kulu gradim” i “Jedna tuga za dva druga”.Prvi album “Miko, druže moj”, izazavo je veliko zanimanje publike.

Godine 1982. snimio je album “Reci sve želje” i zahvaljujući njemu postao je jedan od najslušanijih pjevača narodne muzike na ovim prostorima. Tokom cijele karijere izbjegavao je  festivale jer mu, kako je isticao, nisu bili potrebni.

Najveći uspjeh doživio je 1982. godine kada je snimio ploču sa čuvenim sastavom Mileta Basa – “Južnim vetrom”. Uslijedili su brojni hitovi i veliki koncerti koji se pamte već decenijama. Svi članovi “Južnog vetra” naglašavaju kako je Sinan bio daleko najveća senzacija u to vrijeme.

Pratite nas:
Ova pjesma Plavog or
Toma i ovaj pjevač