PočetnaMuzikaDa se naježite kada čujete mladog Makedonca kako pjeva veliki hit „kralja folka“: Menil Velioski je puno naučio od Šabana Šaulića

Da se naježite kada čujete mladog Makedonca kako pjeva veliki hit „kralja folka“: Menil Velioski je puno naučio od Šabana Šaulića

Ranije smo pisali o mladom pjevaču iz Makedonije Menilu Velioskom, o tome kako ga zbog slavujskog glasa vole puno iskusniji pjevači. Jedan od njih je bio i pokojni Šaban Šaulić koji je o ovom mladiću uvijek govorio da je jedan od najvećih talenata na estradi i pred kojim je blistava estradna karijera.

Zahvaljujući svom talentu, kućnom odgoju, ali i velikoj podršci poznatog estradnog menadžera Sabita Derviševića Saše, iako tako mlad, Menil već dugo sarađuje s velikanima estradne scene: Halidom Bešlićem, Miletom Kitićem, Šabanom Šaulićem…

-Šabana Šaulica sam upoznao preko menadžera Saše Derviševića. On je meni prvi pružio podršku, vodio me je na njegove koncerte i mnogo toga sam naučio od njega. Zahvalan sam mu vječno svemu što me naučio – priča nam Menil.

Najveća podrška mu je rodbina, njegovo selo Labunište, Makedonija gdje ga baš svi vole, a i on njih.

-Moj menadžer Saša s kojim imam saradnju, ali mi je prije svega prijatelj jer se poznajemo dugi niz godina porodično – zaključuje on.

Šaban ga je zavolio baš kao svoje dijete. Najsretniji je bio kada baš Menil pjeva s njim na nekom koncertu jer je znao da tada nema ama baš nikakvih problema.

Ovaj mladić je toliko profesionalno posvećen pjesmi i nastupima pa ne iznenađuje što je miljenik mnogih pjevača, a posebno publike. U znak za dosadašnju dobru saradnju, ali i da mu pomogne u karijeri jer zaslužuje puno bolji status, Šaulić je pristao da snimi duet sa Menilom. Sve je bilo spremno, trebali su ući u studio, završiti pjesmu… Tragedija je prekinula i te planove.

-Od ovih pjevača koji se „vrte“ on je moj nasljednik. Ma toliko je odgovoran da svojim ponašanjem može postidjeti mnoge iskusnije pjevače – pričao je svojevremeno Šaban Šaulić.

Samo za čitaoce portala Ekspanzija.com, Menil je nakon nastupa u Hagenu koji je sa Stojom imao u petak navečer, otpjevao jedan od velikih hitova Šabana Šaulića „S namerom dođoh u veliki grad“. Poslušajte kako je tu pjesmu otpjevao Menil, a često ju je izvodio i kada je nastupao sa Šabanom i svaki put dobio aplauz od „kralja folka“ koji nas je napustio nedavno nakon teške saobraćajne nesreće u Njemačkoj.

 

Pratite nas:
U Hagenu je više od
Zbog duga od 20.000