PočetnaAktuelnoDalal Midhat novim singlom želi podići svijest o doniranju organa

Dalal Midhat novim singlom želi podići svijest o doniranju organa

Dalal Midhat je upravo objavila svoj prvi singl na engleskom jeziku, koji su napisali njemački autori Jason Anousheh, Torsten Abrolat i Toni Cottura, nekadašnji producent Backstreet Boysa i ‘N Synca. „Never Give Up“ je sniman u „Studio Tempo“ a za mix i mastering bio je zadužen Miralem Mandžuka

Video koji prati pjesmu režirao je Vedad Jašarević, za fotografiju je bio zadužen Edvin Kalić, šminku Sanjin Egon, frizuru Nermin Bešić, styling Adela Hodžić za  A.I. Design i Lindex BiH.

Nadam se da ću ovim projektom doprinijeti podizanju svijesti, novca i mogućih potrebnih izmjena postojećih zakona u BiH

U saradnji sa Otvorenom Mrežom singl je posvećen podizanju svijesti o doniranju organa i potrebi izmjene zakona o transplantaciji u našoj zemlji.

  • Budući da pitanje darivanja organa u našoj državi još uvijek nije riješeno učinkovito, svakodnevno svjedočimo tome da su bolesnici ili članovi njihovih obitelji i prijatelji prisiljeni skupljati novac za vrlo skupe postupke izvan Bosne i Hercegovine. Stoga je Otvorena Mreža svojim radijskim i televizijskim programom pomogla da njihovi problemi postanu vidljivi kroz program transplantacija  “Never Give Up”, te im pomogla u skupljanju novca da bi što prije bili transplantirani. S obzirom da već odavno sudjelujem u mnogim humanitarnim događajima u BiH, nakon što sam čula pjesmu istog naslova, shvatila sam da je njena moć i poruka u skladu sa programom Otvorene Mreže. U spotu se pojavljuju ljudi koji su transplantirani kroz njihov program. Nadam se da ću ovim projektom doprinijeti podizanju svijesti, novca i mogućih potrebnih izmjena postojećih zakona u BiH- izjavila je Dalal.

  • https://www.youtube.com/watch?v=zs1yCH0jLMY&feature=youtu.be
Pratite nas:
"Životinjsko carstv
Glumac Dragan Nikoli