PočetnaAktuelnoDamir Šabić Fazla, pjevač i muzičar: Malovčić ne krade bakšiš, uvijek novac podijeli sa mnom

Damir Šabić Fazla, pjevač i muzičar: Malovčić ne krade bakšiš, uvijek novac podijeli sa mnom

Damir Šabić Fazla je muzičar i pjevač i jedan od onih koji žive u dijaspori,a koji pokušava da nađe svoje mejsto na estradi.

Damir ima tu sreću što ima veliku podršku starog estradnog vuka, popularnog pjevača narodne muzike Kemala Malovčića. I jedan i drugi žive u Beču,pa se druže kako poslovno isto  tako i privatno.

Kada je nedavno u javnosti „procurio“ snimak sa jednog Kemalovog nastupa,a na kojem zarađeni bakšiš stavlja sebi u džep,pa su ga poslije toga mnogi osudili,a Fazla je imao potrebu da sve to objasni:

-To je bilo na nastupu u njemačkom gradu Ausburgu. Ja sam tu večer svirao kalvijature, dakle bio Kemalova muzička pratnja. Ja sam vidjeo šta radi jer to je moja i njegova interna zezancija. Vidio je Kemo i da ga snimaju, pa je meni kasnije rekao, vidjet ćeš kada za par dana sve eksplodira u javnosti zbog tog snimka. Tako se zaista i desilo. Ali, Kemala sve to ne dotiče, a olajavaju ga ljudi koji sa njim u životu kafu nisu popili ili pjevači koji dok žive nikada neće imati karijeru kao on. Kemal uvijek bakšiš podjeli sa mnom, pa je tako bilo i tu večer. Nikada, ali zaista nikada nisam sa Kemalom bio u minusu. On uvijek meni kaže, kako je imam porodicu, malu djecu i da se ja nikada ne smijem vratiti sa puta bez dnevnice – rekao nam je Fazla.

Nedavno su se Kemo i Fazla sastali na jednoj kućnoj zabavi, stavili fesove na glavu, uzeli saz, zavirali  i zapjevali.

-Ja sam zaista privilegovan što se tiče Kemala Malovčića jer ga poznajem i kad je na bini i kad je u kućnoj atmosferi. Tako je opušten, veseo, i uvijek napravi odlično raspoloženje – kaže nam on.

Damir uskoro snima opet jednu novu pjesmu,a bit će to kod Mileta Basa, (Mile M. Ilić) nekadašnjeg frontmena ansambla „Južni vetar“, a koji je uveliko zaslužan za mega karijeru Kemala Malovčića.

Bato Šišić

Pratite nas:
Ibro Bublin otkriva
Znate je iz poznatog