PočetnaAktuelnoDino Merlin je volio sponzorušu: Tuga ga je slomila i nastao je ovaj veliki hit koji svi znaju

Dino Merlin je volio sponzorušu: Tuga ga je slomila i nastao je ovaj veliki hit koji svi znaju

Dino Merlin ima brojne hitove, a njegova popularna numera “Moj je život Švicarska” nastao je kao “posljedica” jedne zanimljive situacije i nesretne ljubavi.

Naime, Dino kao dječak nije imao novca, a volio djevojku za koju se ispostavilo da je sponzoruša. Ona je tražila novac, pa ga je napustila i otišla sa bogatim dečkom u Švicarsku.

Kada se proslavio, ona se vratila u Sarajevo zbog njega, a on joj je otpjevao ovu pjesmu po prvi put: “Imam sve što poželim, samo jedno ne, da me neko bar na tren voli zbog mene”.

Nakon toga je upoznao suprugu Amelu u koju se zaljubio, a njihova ljubav i dan danas traje. Ona se rijetko eksponira, a njihova ljubavna priča bila je veoma komplikovana, piše Srbijadanas.com.

Nakon što su uspjeli da prevaziđu klasne razlike, i nakon što su Amelini roditelji napokon zavoljeli pjevača, sve je krenulo uzlaznom putanjom.

– Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni čuti za nju. Ali, eto vrijeme liječi sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem – rekao je jednom prilikom Merlin.

Pratite nas:
David Beckham završ
Severina ispratila s