PočetnaKoncertiDino Merlin zna gdje će za Novu godinu: Dubrovnik dočekuje Čarobnjaka

Dino Merlin zna gdje će za Novu godinu: Dubrovnik dočekuje Čarobnjaka

Nakon historijskog koncerta pred 100.000 ljudi za doček Nove godine u Sarajevu prošle godine, gradska uprava Grada Dubrovnika i organizator Dubrovačke ljetne igre za doček Nove 2018. godine na Stradunu odabrali su jednu od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda – čuvenog Dinu Merlina

Odabrati doček Nove godine na Stradunu se tradicionalno proglašava među 10 najboljih odabira u svijetu svake godine, a sudeći po dosadašnjem toku turneje “Hotel Nacional”, kojoj je do sada prisustvovalo više od 600 000 posjetilaca diljem svijeta, te vrhunskoj audio-vizuelnoj produkciji i prepoznatljivom performansu jedinstvenog Dine Merlina, brojne posjetioce iz regiona kao i sve goste iz inozemstva koji će odabrati da Novu 2018. godinu dočekaju u Dubrovniku, dragulju Mediterana, očekuje izvrstan muzičko-scenski događaj o kojem će se, baš kao i onom u Sarajevu, pričati još dugo vremena.

Publika u Hrvatskoj je ovog sarajevskog umjetnika u okviru aktuelne turneje “Hotel Nacional” imala priliku vidjeti u rasprodanim dvoranama u Osijeku (Gradski vrt), Varaždinu (Arena Varaždin), Splitu (Spaladium Arena) i Areni Zagreb, a kao “biber po pilavu” ili “višnja na torti” posljednji u nizu fantastičnih koncerata Dine Merlina u Hrvatskojodržan je proteklog ljeta u jednoj od najprestižnijih i najljepših koncertnih pozornica na Mediteranu – pulskoj Areni, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Ne skrivajući zadovoljstvo i ponos što će za najsjajniju noć u godini nastupiti na Stradunu, jednoj od top destinacija u svijetu, Dino je u video poruci izjavio: 

  • Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast svirati na kultnom Stradunu u Dubrovniku. Jedva čekam da vam se predstavim i da zajedno uđemo u Novu 2018. godinu. Vidimo se!
  • https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=WL7QDx3s7E4
Pratite nas:
Kćerka Anice Dobre
Kad kraljica kaže "