PočetnaAktuelnoDino Osmić ogorčen na one koji uništavaju estradu: Zar su narkomani ili prostitutke najbolji pjevači?

Dino Osmić ogorčen na one koji uništavaju estradu: Zar su narkomani ili prostitutke najbolji pjevači?

Tuzlanski kantautor i pjevač Dino Osmić, na muzičkoj sceni i u javnosti poznat pod umjetničkim imenom Dino Bonvivan, već dugo živi i radi u Njemačkoj. No, bez obzira na nove životne prilike, nešto drugačije funkcioniranje nego ranije, muziku nije zapostavio. Naprotiv, Osmić vrijedno radi na snimanju novih pjesama iako je, sudeći po nekim stavovima, više nego ogorčen na trenutno estradno stanje.

Nije bio jedan od onih koji je dijelio mišljenje većine da je estrada „bara puna krokodila“. Već danas – drugačije razmišlja.

-Ogorčen sam! Mislio sam da je prošlo vrijeme kada su svi gledali muziku, a manje je slušali. Isto je kao i ranije, vratilo se to neko glupo vrijeme. Poražavajuće je da će danas i oni „slobodnijeg uma“ sebi dozvoliti da se nazivaju „estradnim umjetnicima“. Na što smo to spali? Činjenica je, nažalost, da će danas na estradi bolje profitirati narkomani ili prostitutke od onih koji znaju pjevati, od onih koji pjesme ne snimaju svakih sedam dana već na jednoj rade studijozno kako bi ona u finalu što bolje zvučala. Malo nas je na estradi koji takvim razmišljanjem odnosno načinom rada, pokazuju da poštuju krajnje „konzumente“ – svoju publiku – priča nam Osmić.

“Putokaz” je njegova posljednja pjesma koju je objavio, koju je ekranizirao. Tekst za ovu pjesmu je napisala Sanja Jovanović, a muziku je radio Dino Bonvivan. Istakao je da je singl “Putokaz”, prema njegovom mišljenju, do sada najzrelije izdanje njega kao interpretatora ali i kao autora.

Na pjesmi su gostovali eminentni muzičari Mujo Behmen (gitare), Edin Bahtić (klarinet) i Kenan Imamović (bass), a prateće vokale pjevala je Dunja Gelineo.

Iako je njegova adresa stanovanja u Njemačkoj, Dino Bonvivan se uvijek trudi pružiti svojoj bosanskogercegovačkoj publici njima dragi i poznati ambijent u svojim spotovima, te se tako uvijek vraća u Sarajevo radi snimanja.

Izvjesno vrijeme nije bio toliko aktivan na estradi. Iz inata odnosno ljubavi prema muzici odlučio je da pokaže da još ima pjevača poput njega kojima je kvalitet na prvom mjestu a ne lažni prilazi o kojekakvim milionskim pregledima na YouTube.

– U tih godinu dana su se dešavale bitne stvari na privatnom planu, tako da nisam uspio da nisam stigao dovršiti projekat do kraja – priča nam Osmić.

– Siguran sam da će oni koji preslušaju pjesmu uživati u kvalitetnoj muzici i iskrenim stihovima – dodaje on.

Radi na novoj pjesmi radnog naziva „Ostani“. Za naše čitatelje otkrio je dio teksta nove numere:

Ostani, željan sam tvoga dodira

Noć je hladna prokleta

Ova tišina ko osveta…

 

Nije kriv ni Bog ni osmjeh tvoj

Što me sreća izdala

Duša na bol pristala…

 

Kud ovaj život vodi mepristala

Zbog čega Bog to stvori me

Razum kad srce pobjedi

Sjećanje sve će postati

 

Kud ovaj život vodi me

Zbog čega Bog to stvori me

Da li je ovo pravi put

Il’ sve je bilo uzalud…

 

Reci mi, voljeti dal sam umio

Ko što bi znao opsovati, tako često

Oprosti mi, uzalud sam se trudio

Da pobijedim ludilo, ovo u sebi…

Podijeli

Pratite nas:
Halid Muslimović ip
Ana Bekuta odvedena