PočetnaAktuelnoDino Šoše „Očevom pjesmom“ najavljuje novi album

Dino Šoše „Očevom pjesmom“ najavljuje novi album

„Četiri ljubavna doba“ naziv je drugog albuma talentiranog bh. kantautora Dine Šoše kojim je obradovao vjernu i probranu publiku.

Svoj drugi album, na kojem je vjerno radio proteklih mjeseci, Dino je odlučio promovirati emotivnom baladom „Očeva pjesma“, koja će, vjerujemo, raznježiti i najtvrđa srca.

O tome kako su nastajali stihovi ove numere, Dino kaže:

-“Očeva pjesma” govori o momentu u kojem naglo odrastamo, kada izgubimo nekoga koga smo smatrali besmrtnim i o tome kako se nosimo s tim momentom, s obzirom da nam ne preostaje ništa drugo nego nastaviti vlastiti put. Ova pjesma posvećena je mom ocu koji je umro 2005. godine. Da je živ, ovih dana bi proslavio svoj 70. rođendan, tako da je ova pjesma moj poklon njemu – kaže Dino, koji je spot za „Očevu pjesmu“snimao sa provjerenom ekipom „Tropical Lifesun“ u Beogradu.

A, kako tim koji dobija ne treba mijenjati, Dino je i na drugom albumu nastavio sarađivati s najboljim bh. muzičarima, producentima i aranžerima.-Novi album se zove “Četiri ljubavna doba”.

Ljubav se, baš kao i godina, može podijeliti na četiri doba, a iz svakog od njih na albumu će se naći po par pjesama. Album je, poput prvog, rađen u Sarajevu.

Vođa puta je producent Mahir Sarihodžić, a na albumu se čuju i velikani domaće muzike poput Maye Sar, Dine Šukala, Alena Lemeševića, Dade Marinkovića, Borjana Miloševića imnogih drugih.Na Dininom novom albumu naći će se ukupno 12 pjesama.

Podijeli

Pratite nas:
Hanka Paldum živi z
Nikolina Kovač i Sa