PočetnaAktuelnoĐuro i njegova ‘Đurologija’ predstavljeni publici u Offenbachu: Dvorana ispunjena smijehom i dobrim raspoloženjem! Pogledajte kako je bilo

Đuro i njegova ‘Đurologija’ predstavljeni publici u Offenbachu: Dvorana ispunjena smijehom i dobrim raspoloženjem! Pogledajte kako je bilo

Branko Đurić Đuro ponovno je sa svojom „Đurologijom“ došao u Njemačku, a ovaj put gostovao je u „Capitol teatru“ u gradu Offenbachu.

Iako ovaj glumac u maju puni 60 godina života, na njemu se ne primijeti umor, a i ovaj svoj nastup odradio je fantastično.

Prepuna dvorana bila je ispunjena smijehom, dobrim raspoloženjem i na kraju su svi imali veliku želju da se opet druže sa Đurom.

Ovo je je moja 553. predstava koju igram i, vjerujte mi, ne znam kada ću stati. Umorio se od nje nisam, a kako vidim na nastupima, nije ni publika. Gurat ću do broja 1000, a poslije ćemo da vidimo. Ustvari, jednostavno o broju ne razmišljam i igrat ću je sve dok bude interesa za istu kod publike. Ja sam „Đurologiju“ igrao i tokom pandemije, ustvari imao sam u svom tom vremenu nekog zatvaranja, pauzu od samo mjesec i po dana. Naravno, igrao sam manje već prije pandemije, ali nikada nisam prestajao da igram. U Zagrebu sa Reneom imam svoje pozorište „Luda kuća“ i tamo igramo konstantno sve vrijeme. Sada se baš pravo zakuhalo sa „Đurologijom“, pa nakon Offenbacha idemo za Stuttagart gdje ću igrati dvije predstave, nakon toga dolazi München, isto dvije predstave, pa onda Keln i Neuss. Dakle sada sam u Njemačkoj najviše – rekao nam je prije nastupa popularni Đuro.

Đuro se kratko družio i sarajevskim muzičarem Zoranom Šerbedžijom, a koji je svojevremeno svirao u grupi Bombaj štampa. Kasnije je Zoran bio dio grupe Crvena jabuka, Valentino, sarađivao je sa Branimirom Štulićem. Svoj posljednji album radio je sa Alkom Vuicom, a danas živi u Njemačkoj gdje radi kao gitarist, pjevač, tekstopisac i kompozitor. Njih dvojica evocirali su uspomene na Sarajevo i sarajevsku raju.

Domaćini i organizatori „Đurologije“ u Offenbachu bili su Dragan Vasiljević i Andrijana M. Spitzenberg.

U Offenbach je sa Đurom je došao i poznati regionalni estradni menadžer Sarajlija Gane Pecikoza, a u Pecikozinom društvu bio je Amir Bahtijarević menadžer iz Zagreba, koji je došao da vidi dvoranu, jer u istoj će 27. maja nastupati i popularni gluma Rade Šerbedžija.

Stalno se putuje, radi se, ja imam još pet predstava koje radim i menadžerišem. Ja sam ustvari oduvijek radio pozorište. U Sarajevu sam svojevremeno imao klub „Koliba“ i tu su kod mene igrale najjače pozorišne predstave tada. Od Bate Stojkovića, Laneta Gutovića, Zijaha Sokolovića, pa sam radio sarajevsku „Audiciju“. Ima vrlo malo glumaca sa kojima nisam radio. Sada imam Anđelku Prpić, Dubravka Mijatovića…“Đurologiju“ radim već punih devet godina. Sada ozbiljno tvrdim da su glumci koje sam pomenuo danas primarniji od samih muzičara. Više publike ide u pozorište, nego na koncerte, ali samo zbog toga što je koncerta ponuda veoma slaba – rekao nam je Gane Pecikoza.

 

Pratite nas:
Selma Bajrami u drug
Nino Hrustemović sn