PočetnaAktuelnoDok je Ajša Kapetanović pjevala u punom njemačkom klubu upali su specijalci: Ukočila sam se!

Dok je Ajša Kapetanović pjevala u punom njemačkom klubu upali su specijalci: Ukočila sam se!

U Njemčakoj i u tamošnjem gradu Offenbachu u jednom klubu, proteklog vikenda pjevali su Ajša Kapetanović i njen kolega Aleksandar Temelkov.

Njih dvoje postali su poznati po nastupu u muzičkom takmičenju.

 

Mlada  Bosanka i mladi Makedonac po prvi put su se sreli u Offenbachu, „ukrstili“ glasove i to je oduševilo mnogobrojne posjetioce kluba u kojem su pjevali.

I dok je raspoloženje bilo na visokom nivou u klub su upali policajci specijalci.

-Ja u prvom momentu nisam shvatila šta se uopšte dešava. Oni nisu ušli na glavni ulaz već su ušli na stražnji ulaz, sa dugim cijevima, obučeni kao da idu u rat. U momentu sam se se ukočila, a onda sam počela trezveno da razmišljam. Pa, nisu došli zbog mene i nemam čega da se plašim. A, Temelkov je pokušao da bježi od silnog straha i šoka koji je doživio. Ja  i moj suprug Adi smo ga zaustavili i rekli mu da ostane pored nas, jer on nema sa ovim upadom policije ništa. U svakom slučaju bilo je stravično, započeli su nekakvu premetačinu, tražili su nešto i nekog,a mislim da je sve to bilo ciljano. Jer i oko tog kluba bilo je drugih klubova, ali tamo nisu išli. Vlasnik kluba nas je umirivao i rekao da ih pustimo da samo rade svoj posao jer nema čega da se plašimo. Na kraju sam saznala da sve to radi konkurencija. Ako, neki klub radi dobro, konkurencija nazove policiju i daje neke lažne dojave, informacije. Ovo je prvi put da mi se ovako nešto desilo,ali kako sam čula dosta mojih kolega,a posebno onih starijih su bili u ovakvim situacijama. Uglavnom bilo je straha,ali sve se na kraju dobro završilo. Prije upada policije klub je bio pun,a nakon toga se upola ispraznio. Po odlasku policije Aleksandar i ja smo započeli sa pjesmom i nastavili gdje smo stali prije njihovog upada“-rekla nam je Ajša.

U Ajšinoj pratnji bio je i njen suprug Adi,a sa njima došle su i Adijeve kolege ,a koje je on iz Sarajeva doveo u Memmingen da rade kao frizeri u salonu u kojem i on radi.

 

Pratite nas:
Često sam gledala m
Alen Islamović: Nis