PočetnaAktuelnoDragani Mirković nagrada za životno djelo: Ivani Šašić pobjeda na Prvom saboru narodne muzike Srbije

Dragani Mirković nagrada za životno djelo: Ivani Šašić pobjeda na Prvom saboru narodne muzike Srbije

Dragana Mirković dobila je nagradu za životno djelo. Pjevačici je ovo prestižno priznanje uručeno u nedelju u studiju RTS na Prvom saboru narodne muzike Srbije.

– Kad su mi javili da su me kolege predložile za ovu prestižnu nagradu, bila sam počastvovana jer znam kojim je sve velikim umjetnicima uručena u prošlosti, ali sam, sa druge strane, bila začuđena jer sam smatrala da je možda prerano za tako nešto. Ali rečeno mi je da su oni to jednoglasno usvojili, da je to nagrada za ono što sam učinila za našu muziku tokom svoje karijere, da nema nikakve veze s mojim godinama i, što se njih tiče, ovo veliko priznanje sam zaslužila i ranije – rekla je Dragana za Kurir i istakla da je izuzetno počastvovana.

– Želim prije svega da zahvalim svojoj porodici, prijateljima i saradnicima koji su sve vrijeme moja podrška, kolegama iz SEMUS i sindikata, posebno predsjedniku Dragiši Goluboviću, na čiji prijedlog sam ovu nagradu dobila, a najveću zahvalnost dugujem svojoj publici, bez koje nikad ne bih stigla tu gdje jesam. Ovu nagradu smatram samo dodatnim podstrekom i obavezom da opravdam sve to povjerenje i u godinama koje su preda mnom – zaključila je Mirkovićeva.

Inače, Prvi sabor narodne muzike Srbije okupio je brojne pjevače i izazvao veliku pažnju medija, koji su ovaj festival okarakterisali kao povratak kvalitetnoj narodnoj muzici.

Prvu nagradu osvojila je Ivana Šašić s pjesmom „Ja sam žena, nisam stena“, koju je napisao Hasan Dudić.

Veliki pomak

– Tokom prethodnih godina napravljen je veliki pomak u regulisanju i poboljšanju uslova rada muzičkih umjetnika u Srbiji, a ovaj festival je podrška kvalitetnoj muzici, i to je nešto što ćemo nastaviti u budućnosti – rekao je predsjednik SEMUS Dragiša Golubović.

Pratite nas:
Bebi Dol se iselila
Neno Murić osvaja r