PočetnaDijasporaDružile se džematlije u francuskom gradu Lion: Uz Kadira, Sanelu, Edu i Mujčeta, „miris“ Bosne se osjeti daleko od rodnog kraja

Družile se džematlije u francuskom gradu Lion: Uz Kadira, Sanelu, Edu i Mujčeta, „miris“ Bosne se osjeti daleko od rodnog kraja

Džemat iz francuskog grada Liona povodom Ramazanskog bajrama organizirao je druženje džematlija i svih onih koji taj džemat doživljavaju kao nešto svoje. Više stotina posjetilaca bilo je dio te muzičke večeri, a nastupali su Kadir Nukić, Sanela Muminović, Edin Edo Kudić iz Mujče Durić.

Bosanska ljepota i u Lionu

Dževad Muminović, Hakridet Hamzić i Samin Mujezinović bili su zajedno sa ostalim članovima odbora džemata izuteno dobri domaćini.

Zadovoljni životom u Francuskoj, ali ne zaboravljaju BiH

Vesele se Bosanke i u Francuskoj

Prema njihovim informacijama džemat ima oko 150 prijavljenih porodica, a mnogo više onih koji se ne vode kao registrirane džematlije. Za veoma kratko vrijme kupili su i vlastite prostorije,bez kredita, a prostorije su veličine oko 300 kvadratnih metara.

Prešli 500 kilometara zbog Kadira

Posebno je bio zanimljiv susret popularnog Kadira Nukića i imama džemata, efendije Hasudina.

Mujče Durić sa muzičarem Sajom i prijateljem

-Dolazimo iz istih krajeva iz okoline Zvornika. Dosta toga nas veže i uvijek sam sretan kada u nekeim dalekim zemljama sretnem moje zemljake, a koji su uz to uspjeli i postigli dosta u životu – rekao nam je Kadir.

Uz Kadira tu večer odličan posao su odradili i pokazali se u pravom svijetlu, a kako to i dolikuje prvaim profesionalcima, Sanela, Edo i Mujče.

Kadir pohvalio mlađeg pjevača i kolegu Kudića

Sanela je promovisala njenu novu pjesmu, pa još jednom potvrdila da je snimila hit.

Edin Edo Kudić,Sanela Muminović i Kemal Suljagić

Mnogi Bosanci i Hercegovci sa adresom stanovanja u Lionu bili su izuzetno veseli, Mlađa generacija je međusobno komunicirala na francuskom jeziku, ali su zajedno sa pjevačima pjevali na maternjem jeziku, te tako dokazali da jezik zemlje iz koje dolaze njihovi roditelji nisu zaboravili.

Kadir Nukić sa imamom Hasudinom iz Zvornika

Dževad Muminović,Hakridet Haamzić ,Samin Mujezinović i Hilmo Peljto

Mendžer Hilmo Peljto na kraju se zahvalio organizatorima na odličnoj organizaciji i gostoprimstvu, a nesumnjivo najveća zvijezda večeri bio je Kadir Nukić  koji je njegovim starim hitovima publiku podigao na noge i još jednom potvrdio da ima odličan, ako ne i jedan od najboljih muških vokala na bh. estradi.

Došle zbog Edina Ede Kudića

Bato Šišić

 

 

 

 

 

Pratite nas:
Nevjerovatno: Ovo je
Seljančuro, ja te p