PočetnaAktuelnoDžemo Novaković: Preslušat ću nekoliko pjesama koje je radio Saša Lazić i dokazat ću da su ukradene

Džemo Novaković: Preslušat ću nekoliko pjesama koje je radio Saša Lazić i dokazat ću da su ukradene

Nakon afere oko navodne krađe pjesme, a u kojoj se našao naš popularni mladi pjevač Ibro Bublin kojeg je, kako i sam kaže, nepravedno osudio Saša Lazić, reagirao je i Džemo Novaković.

On je jedan od rijetkih priznatih i poznatih kompozitora koji je podržao Bublina. Svojevremeno bio okosnica poznatih sarajevskih i jugoslovenskih bendova „COD“, Rezonanasa“, radio i sarađivao sa mnogim poznatim pjevačima, a jedan od njih je Safet Isović, pa Hanka Paldum…

Ibro je bh. slavuj, dijete jednostvano ima „ono nešto“ što se u zadnjih dvadesetak godina nije desilo ni sa jednim mladim pjevačem. Ja imam studio u Njemačkoj , sarađujem samo sa Nijemcima i Amerikancima, ali ponekad uradim i nešto za naše pjevače. Veoma rado sarađujem sa Edinom Hadžipašićem, kod mene je bio i Mirza Alijagić (Mirzino jato) snimio novu pjesmu, nedavno me posjetio i menadžer Saša Dervišević koji je donio novu pjesmu Menila Velioskog „Tron“ koja je rađena u Beogradu, a ja sam je doradio. Za tog Sašu Lazića nisam do ove afere sa Ibrom nikada čuo, a sada ću se potruditi da nađem neke pjesme koje je on radio za pjevače i siguran sam da ću naći barem po četiri oktave u svakoj pjesmi, a koje je ukrao od drugih pjevača. Volio bih sarađivati sa mladim Bublinom i na taj način dati mu još veću podršku. Mlad je, a ovo neka mu bude škola za ubuduće – rekao nam je Novaković.

Pratite nas:
Katarina Grujić zbo
Žestoka kazna za Po