PočetnaAktuelnoEdin Hadžipašić, čija svaka pjesma nastane iz dubine duše: Emocije, jednostavno, svakoga savladaju

Edin Hadžipašić, čija svaka pjesma nastane iz dubine duše: Emocije, jednostavno, svakoga savladaju

Nakon ljetnje pauze i odmora provedenog sa kompletnom porodicom u Zadru, bh. biznismen i pjevač iz Njemačke Edin Hadžipašić, ponovno je nastavio da se druži sa muzikom.

Muzika je njegova velika ljubav. Ovaj put okupio je njegovu standardnu postavu koju sačinjavaju: harmonikaš Elvedin Elo Muhić, bubnjevi Nermin Hadžipašić, gitara Kemal Kemo Suljagić , klavijature Dragan i menadžer Hilmo Peljto.

Bila je to idealna prilika da Edo predstavi i dvije nove pjesme, a jedna je posvećena njegovoj unuci koja se zove Mia, a drugu je napisao po želji i molbi njegovog prijatelja iz Amerike.

-Nazvao me jednu večer taj meni dragi prijatelj koji me zamolio da napišem pjesmu koja bi bila posvećena njegovom prerano preminulom bratu. Nekako su riječi počele da dolaze same od sebe. Kada sam završio tekst, Elvedin se potrudio za muziku i bit će to jedan lijep narodnjak – rekao nam je Hadžipašić.

Na naše  pitanje kako uspijeva da uvijek napiše tako lijepe i emocijom protkane stihove, Edin je rekao:

-Kada pišem tekst za neku pjesmu, ja ne razmišljam mnogo. Pustim jednostavno svoje misli da slobodno šetaju po mojoj duši,a onda stihovi pjesme jednostavne izlaze sami od sebe. Ja možda djelujem onako malo kao neki „opasan tip“ ,a u stvari sam jedna divna i romantična duša. Samo neko ko osjeća život, ko voli ljude oko sebe može da napiše lijepe stihove. Ipak i iskreno rečeno najviše volim da pišem samo za sebe, jer ja onda svaku napisanu riječ osjećam i znam kako treba da je otpjevam.

Nije tu večer pjevao samo Edin Hadžipašić već i i izuzetno popularni pjevač u dijaspori Selmir Saki Drešković.

-Saki živi sa porodicom tu u mojoj blizini,a nas dvojica se poznajemo već dugi niz godina. Kada se sastanemo, onda sam ja taj koji više voli da pjeva tipične zabavnjake, od Dugmeta, Tife, Parnog valjka, Riblje čorbe, Čolića…, a Saki je taj koji pjeva one tipične narodnjake. Ali, uvijek zajedno otpjevao i jedan poduži splet narodne muzike,a bude tu svega, od Šabana do Safeta Isovića. U svakom slučaju bude to jedna lijepa opuštajuća noć – rekao nam je na kraju Edin Hadžipašić.

Bato Šišić

 

Podijeli

Pratite nas:
Priča o uspješnom
Veliki dan za našu