PočetnaDijasporaEdis Salihović uz „Valentino zvijezde“ na putu prema estradnom vrhu: Kadiru Nukiću sam puno zahvalan

Edis Salihović uz „Valentino zvijezde“ na putu prema estradnom vrhu: Kadiru Nukiću sam puno zahvalan

Edis Salihović, pjevač sa adresom u Beču, na estradi nije nepoznato ime.

O njegovim pjevačkim sposobnostima, raskošnom glasu najbolje mogu svjedočiti oni koji  su posjećivali klubove i diskoteke u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj gdje on često gostuje. Ne samo publika, već i organizatori nastupa, vlasnici ugostiteljskih objekata u kojima nastupa, reći će da iako mlad, ovaj momak je daleko profesionalniji na bini i od nekih pjevača sa puno dužim estradnnim stažom.

Briljirao je i na Bihaćkom festivalu prije dvije godine kada se okitio nagradom IZNENAĐENJE FESTIVALA. I bio je uistinu iznenađenje festivala narodne muzike jer je zbog svoje nove pjesme „Ne radi mi to“ brzo privukao pažnju obožavatelja, ali i novinara. Riječ je o pjesmi koju potpisuje Dilvad Felić Dado.

–Pjesmu je publika brzo puhvatila i drago mi je što sam opravdao povjerenje publike. Glavni i odgovorni krivac za sve je Dilvad Felić Dado i njegova produkcija „Dado Music“. Bogatiji sam za jednu nagradu ali, što je još važnije, za još jednu jako dobru pjesmu – zadovoljno nam je tada pričao mladi pjevač.

Sada imam jako puno poziva za nastupe i, kako je kazao, više je nego zadovoljan.

Snimit će cover za nekoliko Kadirovih pjesama

-Vjerujem da dolazi puno bolje vrijeme za mene. Potrudit ću se da što bolje promoviram nove pjesme i pridobijem brojniju publiku – njegova su očekivanja.

Edis ne posustaje. Iako je poprilično izgrađen pjevač, želi još raditi na svom marketingu, još više usavršiti pjevanje…

Zbog toga se prijavio na muzičko takmičenje „Valentino zvijezde“ koji realizira OTV „Valentino“.

Edis sa Lejlom Mešić koja se također takmiči u „Valentino zvijezdama“

Ovaj 31-godišnjak vjeruje da će tim takmičenjem itekako obogatiti svoju karijeru, a ono što mu je posebno drago je što uživa povjerenje i simpatije mnogih starijih kolega. Među njima je i popularni Kadir Nukić.

-Kadir me jako puno podržava u takmičenju na čemu sam mu zahvalan. Bio je iznenađen kada je čuo kako pjevam njegove pjesme. Postoji mogućnost da uradim cover nekoliko njegovih pjesama. Snimit ću sigurno za „Kleo bih te izdajice“ i „Il me spasi, il mrtvim proglasi – priča nam Salihović kojeg ćemo uskoro gledati u drugom krugu takmičenja „Valentino zvijzeda“.

 

Pratite nas:
Zorica Ivanova, Emir
Posljednja porodičn