PočetnaAktuelnoEka Duraković nastupom u „Sceni“ dokazao da mu je vrh zagarantovan: Sam, a uspješan, u „džungli“ zvanoj estrada

Eka Duraković nastupom u „Sceni“ dokazao da mu je vrh zagarantovan: Sam, a uspješan, u „džungli“ zvanoj estrada

Crnogorski mladi, uspješni i popularni pjevač Eka Duraković nedavno je gostovao u popularnoj diskoteci“Scena“ u njemačkom  gradu Offenbachu.

Mada je „Scena“ većim dijelom godine rezervisana, baš za mega popularne pjevače iz regiona,ipak je Eka uspio da dobije termin i gostuje toj diskoteci.

-Jednom sa bio pozvan na jednu rođendansku zabavu u Frankfurtu, a sasvim slučajno na toj zabavi bio je jedan tip koji ima  dobar kontakt sa „Scenom“. Kako mi je rekao, bio je oduševljen mojim nastup i obećao mi da ću imati nastup u „Sceni“. Nisam, se nadao, a onda je stigao poziv i termin. Ja sam u stvari čovjek koji se, da tako kažem, sam bori u estradnoj džungli, nemam nikog jakog iza mojih leđa, nemam menadžera, ali imam izuzetno jaku volju za uspjehom, a ona me vodi od samog početka moje pjevačke karijere – rekao nam je Eka.

Na njegov nastup u Ofenbahu stigli su njegovi prijatelji iz Luxemburga gdje Eka inače živi.

-Zaista sam sretan što imam veoma dosta prijatelja, ali zaista iskrenih i pravih prijatelja. Doduše mnogi od njih nisu iz muzičkog svijet, pa možda baš zbog toga i opstaje i traje to naše prijateljstvo. Ja inače volim i sport, volim da zaigram fudbal, pa se i tako družimo. Oni su jednostavno izrazili želju da tu večer budu sa mnom kako u bekstejdžu isto tako i među publikom.

Eka je došao sa novim stajlingom na nastup, a posebno je u „oči upala“ njegova frizura i boja kose. Konstatovali smo da sve to pomalo podsjeća na Sašu Kovačevića.

-Ne, ne zaista nije tako, a ako jeste onda je super. Saša je posebna ličnost na estradi, uvijek fin, kulturan, dotjeran, a i poznajemo se,pa ga i sa te strane veoma jako gotivim. Ja, inače volim da eksperimentišem, kako sa pjesmama isto tako i sa stajlingom, a posebno kada je u pitanju frizura. U današnje vrijeme moraš uvijek da budeš zanimljiv i interesantan publici.

A, gdje je Eka tu su uvijek i lijepe žene. Tako je bilo i ovog puta.


-Žene, njihova ljepota, senzualnost, erotičnost me uvijek stimulišu da uvijek budem bolji, one su jednostavno moja pokretačka snaga u mom životu – kratko nam je rekao popularni Duraković.

Njegova posljednja pjesma „Ja nisam taj“ naišla je na odličan prijem kod publike, a ono što je posebno interesantno u spotu za tu pjesmu pojavljuje se i njegov otac.

Na kraju nam je Eka otkrio da uveliko radi na „traženju“ nove pjesme, a volio bi da to bude duet.

Želja mu je da to bude sa nekom pjevačicom, ali se veoma teško odlučiti, sa kojom, pronaći dobru i kvalitetnu pjesmu. Ali, kako reče ne odustaje, i uskoro će publiku i njegove fanove obradovati novom pjesmom. Iza Ekinih leđa je uvijek njegov muzičar Miloš, a koji je jednom vrijeme bio u stalnoj pratnji popularne Aleksandre Prijović

U bekstejdžu sa Ekom se družio i poznati mađioničar Steffano, a koji je, kako nam je rekao, potpisao ugovor sa jednom njemačkom agencijom koja će ga ubuduće zastupati i organizirati sve njegove nastupe.

Bato Šišić

 

Pratite nas:
Politička diskusija
Nakon što su Sanju