PočetnaAktuelnoEmina uživa u luksuzu, a ovo joj nije prvi put da razvodi: Evo kako je djecu pripremala za loše vijesti

Emina uživa u luksuzu, a ovo joj nije prvi put da razvodi: Evo kako je djecu pripremala za loše vijesti

Emina Jahović nakon razvoda živi na visokoj nozi – stanuje u vili i ima veliku alimentaciju. Iako o tome nisu javno govorili bivši supružnici, Emina prema pisanju turskih tabloida svakog mjeseca od Mustafe po dva osnova dobija ukupno 25.000 turskih lira, što iznosi nešto više od 3.500 eura. Poslije razvoda Emina je sa djecom ostala da živi u porodičnoj kući, a Mustafa se odselio. Djecu su dugo pripremali za razvod koji je bio neminovan i objasnili im da tako mora.

– Godinu i po dana je trajala kriza, koju smo pokušavali da prevaziđemo, ali nismo uspjeli. Sinovima smo rekli da ćemo se ne neko vrijeme razdvojiti, ali da smo za njih oboje tu i dalje. Oni su centar našeg svijeta, i mog i Mustafinog, zato sam i ostala da živim u Turskoj kako im ne bih poremetila živote i razdvojila ih od oca – rekla je tada Emina, i otkrila da kad bira partnera za brak razmišlja kako bi bilo i da se jednog dana razvode.

– Rekla mi je jedna žena: “Biraj za koga ćeš se udati tako što ćeš misliti kakav će biti kad se budete razvodili”.

Emina se prvi put udala još kao maloljetna tako što je pobjegla. Na svadbi sa sugrađaninom Aladinom nosila je vjenčanicu, ali je bila ošišana skoro na ćelavo.

-Lijepo je bilo to, imala sam lijepu vjenčanicu i prekratku kosu. Skoro sam bila ćelava – rekla je Emina davno.

U kratkom roku, pod uticajem porodica brak je poništen. Emina je u to vrijeme stalno šetala sa vokmenom na ušima i slušala muziku sanjajući o estradi.

– Problem je nastao kada je ona smislila da se bavi pjevanjem. Njena majka je došla kod mene i rekla mi: “Rusteme, znaš da Emina jako voli da pjeva.” Ja sam joj rekao da može pjevati za svoju dušu, ali kada je ona odlučila da to ne bude samo amaterski, moj sin nije želeo ženu koja neće stalno biti kod kuće. Razmislio je i odlučio se za svoju porodicu. Njihov brak je trajao šest meseci i tada se sve završilo – ispričao je tadašnji Eminin svekar, Ruste.

Emina i njen bivši muž, turski kantautor Mustafa Sandal bili su deset godina u braku, a prije toga četiri u vezi. Mustafa je u tom odnosu bio povučen porodični čovjek koji je mnogo radio, a nastojao da Eminu što više veže za djecu njihove sinove Jamana (10) i Javuza (6).

Tuski mediji su pisali da mu je smetalo Eminino slobodnije oblačenje jer u njegovoj porodici žena se doživljava drugačije od slobodne djevojke i ne podržava se da njihova snajka treba da bude skoro gola pjevačica u koju će muškarci požudno gledati na sceni.

 

– Iako zvanično nije tako govorio, Sandal je smatrao da Emini nije potrebno da nastupa kao pjevačica i da ako želi da se bavi muzikom, to bi trebalo da radi kao autor. Također, provjeravao je njen telefon i druge načine komunikacije jer je stalno strahovao da ga možda vara. Navodno je pronašao i njenu prepisku sa Markom Miškovićem, a o tome je kako kažu razgovarao i sa njenim bratom Mirsadom, bivšim košarkašem NBA lige. Čitajući između redova, to se dogodilo vrlo vjerovatno jer je ove godine Emina javno u TV prilogu rekla da se s bivšim dečkom Markom Miškovićem nije vidjela deset godina, a posljednjih 14 godina je bila sa Mustafom – sumirali su ove navode turski mediji.

 

– Zbog ljubavi i podrške kojom me obasipate tokom čitave moje karijere, osjećam želju i potrebu da s vama uvijek budem iskrena – i kada dijelim lijepe stvari, ali i kada su u pitanju oni manje lijepi dijelovi života, kroz koje, nažalost, svi nekada prolazimo. Zato želim da od mene saznate i ovo – nakon 14 godina zajedničkog života i deset godina braka, Mustafa i ja smo donijeli odluku da se raziđemo – napisala je Emina u februaru ove godine i time zvanično stavila tačku na brak sa superstarom.

Pratite nas:
Prija i Filip već z
Tom Cruise ne želi