PočetnaAktuelnoEmotivan istup Kemala Hasića: Moj sin šampion se borio za život, danas je aktuelni prvak bih

Emotivan istup Kemala Hasića: Moj sin šampion se borio za život, danas je aktuelni prvak bih

Prije nekoliko godina porodica popularnog pjevača Kemala Hasića preživljavala je veliku dramu. Zdravstveno stanje njegovog sina Kerima se pogoršalo. Za mjesec i po dana, sada ovaj 17-godišnjak, lavovski se borio, pokazao koliko je jak i suprostavio se svim nedaćama.

Na sreću, ti loši dani sada su iza porodice Hasić.

Iako rijetko na društvenim mrežama objavljuje fotografije svoje djece, otkriva šta se dešava između njihova četiri zida, danas naš Kemo nije mogao ostati nijem. Nije ni trebao.

Dični otac ovog snažnog mladića podijelio je sa svojim prijateljima dirljivu, kratku ispovijest. U nekoliko rečenica pokušao je objasniti kroz šta su sve prošli, posebno Kerim. I na kraju, više nego ponosan na svog šampiona, radosno saopćava lijepe vijesti.

-U ovim mubarek danima uhvatim sebe kako razmišljam da je Allah dž. š. zaista svemoguć i milostiv. Na slici je moj sin Šampion, a prije par godina borio se za život… Operisana su mu pluća, slijepo crijevo i rađene dvije bronhoskopije… Sve u 37 dana i noći mog najtežeg iskustva u životu, šanse su mu bile jako male da preživi. Tako smo počeli da se opraštamo ako je to moguće izgovoriti. Ovo pišem radi nas koji smo roditelji. U agoniji koju smo tada proživljavali moja žena i naše porodice i prijatelji (koji nas nikad nisu ostavili ni tren), kaže doktorica: “Stvarno je snažan”, a ja onako kroz suze odgovorih joj on trenira judo… Iz milosti svoje Allah mu je podario ozdravljenje, a veliki doprinos je bio upravo sport. Upišimo djecu u sport i odgojimo ih u pravim vrijednostima. Isplati se kad-tad… Dosta sad patetike. Idemo se hvaliti. Kerim je danas aktuelni prvak BiH, dvostruki vicešampion BiH, peterostruki prvak Federacije, bronzani na Balkanu. Od strane Kantona Sarajevo proglašen za najperspektivnijeg mladog sportistu. Državni reprezetativac. A nema još 17 god… Malo li je – objavio je popularni pjevač na svom profilu.

Podijeli

Pratite nas:
Potpuna transformaci
Starletu masakrirao