PočetnaAktuelnoEndži Kočan, kralj dobre zabave u Luksemburgu: Sa novim pjesmama „Pitaš se“ i „Rijeka“ vraća se u vrh estrade

Endži Kočan, kralj dobre zabave u Luksemburgu: Sa novim pjesmama „Pitaš se“ i „Rijeka“ vraća se u vrh estrade

„Godine“, „Bomba“, „Ugasi svjetlo“… samo su neke od pjesama koje je snimio folk pjevač Endži Kočan koji živi i radi u Luksemburgu.

Iza sebe ima brojne singlove, album… Svaki put nakon nekog novog muzičkog projekta, Endži nije krio oduševljenje urađenim poslom. Jedan je od onih koji puno ulaže u pjesmu i vjeruje kako za svaki poslao treba i dobar marketing. Zbog toga i ne čudi što je, u vrijeme kada se mnogi nisu pojavljivali na radio i TV stanicama, Kočan bio izuzetak. I prepoznala je to publika, pogotovo u Luksemburgu gdje slovi za jednog od najtraženijih folkera.

Uživa veliku podršku porodice, prijatelja. Među njima je svakako dugogodišnji prijatelj i muzičar Amir Ćatić. Ovaj Zavidovićanin također sa adresom u Luksemburgu već godinama nastupa kako sa Endžijem tako i sa mega popularnim pjevačima.

Poslije duže pauze Kočan se ponovo „bacio“ na posao. I ovoga puta, kada je u pitanju snimanje dvije nove pjesme, nije prošao bez „Megatona“, muzičkog studija Miralema Slipića Slija u Zavidovićima. Ovih dana objavio je dvije nove pjesme pod nazivom „Pitaš se“ i „Rijeka“.

Njegov prijatelj i muzičar Amir Ćatić autor je teksta i aranžmana, dok je cijeli posao finaliziran pod dirigentskom palicom Miralema Slipića Slija u „Megatonu“.

-Dugo nisam snimao ništa novo. Ovo je jedan novi, veliki početak. Ove dvije pjesme su drugačije od onih koje sam prije snimao. Nekako drugačije, puno emotivnije sam ih otpjevao. Vjerujem da će i publika pozitivno reagirati – zadovoljan je Kočan.

Posebno je sretan što će brzo publika koja sluša radiostanice u BiH i inozemstvu moći čuti njegovu pjesmu, ali i što će konačno početi saradnju sa Hayat Produkcijom.

Uz ove dvije nove pjesme Endžiju je još više „učvršćena pozicija“ kralja dobre zabave u dijaspori posebno u Luksemburgu.

 

 

 

Pratite nas:
Poznati glumac i vod
Ova ljepotica je dje