PočetnaAktuelnoEnes Dedić iz Ključa sa poslovnim partnerima, otvorio klub u Švicarskoj: Benjamin novi kralj bakšiša, Ajša ‘zgrnula’ lovu uz veliki Hankih hit „Majko“

Enes Dedić iz Ključa sa poslovnim partnerima, otvorio klub u Švicarskoj: Benjamin novi kralj bakšiša, Ajša ‘zgrnula’ lovu uz veliki Hankih hit „Majko“

I dok je Austrija komplet zatvorena, Njemačka jednim dijelom, a to prijeti da se i ona komplet zatvori za bilo koji vid koncerata i javnih nastupa, dotle se noćni život u Švicarskoj odvija kao da nema svjetske pandemije.

Tako je bilo i na otvaranju kluba “Blackout“ u švicarskom gradiću Oftringen kojeg je otvorio Bosanac Enes Dedić iz Ključa sa njegovim poslovnim partnerima Belim i Dejanom Vujičićem.

Iako je bio petak klub je bio prepun. Pjevalo se, igralo se,ali i pilo se do ranih jutarnjih sati. Za dobru zabavu i muziku bili su zaduženi Ajša Kapetanović, Benjamin Kličić te muzičari, braća Alem i Medin Osmanović iz Frankfurta. Benjaminu i Ajši na bini se nešto kasnije pridružio i popularni pjevač u dijaspori Mujče Durić.

Da je Benjamin Kličić „novi kralj bakšiša“ potvrdio je to i ovaj put, a gosti svih vjera i nacija nisu se štedjeli kada je on pjevao.

Benjamin je ispunjavao svaku njihovu želju,jer je ovaj mladi i izuzetno talentirani pjevač shvatio na početku karijere, da je za uspjeh osim talenta potreban i visoki profesionalizam,a on podrazumjeva prije svega  izuzetno veliki i šarolik reportoar pjesama.

Tako da ni jedan od gostiju nije bio uskraćen za muzičku želju.

Ali, ni mlada Ajša Kapetanović- Đogić nije baš mnogo zaostajala za Kličića, a njena favorit pjesma tu večer bila je pjesma „Mojoj majci“ od Hanke Paldum. Pjevala ju je Ajša više puta i za nju dobivala pune ruke novca, ali i za Bešlićevu pjesmu“Beograđanko moja mala“.

Ni Mujče Durić tu večer nije ostao bez bakšiša, jer je pjevajući pjesme Asima Bajrića,a na kojeg nesebično i podsjeća, oduševio dio posjetilaca.

Tako je novootvoreni klub“Blackout“ imao izuzetnu promociju te večeri,a prezadovoljni vlasnici i domaćini Enes i Beli bili su zahvalni mnogobrojnim gostima na dolasku,a najavili su i nova druženja, nova gostovanja i velike fešte u budućnosti. Enes Dedić je inače vlasnik i noćnog kluba istog naslova i u njegovom rodnom Ključu.

Dan poslije, ekipa pjevača i muzičara otišli su na zajednički ručak u jedan restoran,a tamo ih je posluživala izvjesna Stoja iz Bijeljine, a koja je odmah prepoznala Benjamina Kličića kojeg je zamolila za zajedničku fotografiju,a mladi pjevač je to sa zadovoljstvom prihvatio.

Bato Šišić

Pratite nas:
Zašto je Bosancu bi