PočetnaAktuelnoEso Balić sprema veliki muzički projekat: Bosanac ide od Baha do sevdaha, a snimat će i duet

Eso Balić sprema veliki muzički projekat: Bosanac ide od Baha do sevdaha, a snimat će i duet

O Esi Baliću, muzičaru rodom iz Kozarca sa adresom u Švicarskoj, često smo pisali.

Svojim djelima on najbolje govori o sebi. Ako bismo zanemarili činjenicu da je jedan od traženijih pjevača u Švicarskoj, virtuoz na harominici na kojoj podučava i mlade generacije učeći ih svirati i tako vječno živom čuvati i tak instrument i staru bosansku pjesmu, za Balića se veže priča i velikog humanitarca.

Nebrojeno puta je do sada uz pomoć brojnih prijatelja širom svijeta, uspješno realiziranim humanitarnim akcijama, promijenio život, učinio ga boljim, pomogaao ljudima u liječenju, u traženju spasa za boljim.

Uz sve muziku nikada nije zapostavljao. Nakon male pauze Balić je ponovo u studiju. Nedavno je boravio u Sarajevu i u studiju marina Meštrovića snimio novu pjesmu. Puno ne govori o njoj jer, kako nam reče, čeka da se sve završi pa da prijatno iznenadi svoju publiku. No, sama činjenica gdje je istu snimao, da su na njoj radili poznati gitarista Almir Aka Hukelić, haromnikaš Haris Kaltak, u startu „miriše“ na dobro.

Balić se na tome ne zaustavlja. Otkrio nam je kako je nakon nekoliko zajedničkih koncerata u Americi sa Draganom Stojkovićem Bosancem razgovarao o saradnji. I ta priča se neće završiti na riječima.

-Već dugo radim na jednom muzičkom projektu koji će se zvati od Baha do sevdaha. Zapravo riječ je o jednom, mogu ga slobodno nazvati, muzičkom dokumentarcu u kojem će biti priče i pjesme od naše muzike do nekih velikih svjetskih djela. U istom će se naći eminentna imena koja mogu govoriti o određenim djelima. Bosancu se jako svidjela ta ideja i uskoro će i on postati dio istog projekta. Razgovarali smo i o zajedničkoj pjesmi tako da je „na pragu“ jedan jako zanimljiv duet. Siguran sam u njegov put do odlične slušanosti – otkrio nam je Balić.

POST TAGS:
Pratite nas:
Tereza Kesovija bila
Enela Palavra i Lepu