PočetnaAktuelnoEvo čime se danas bavi popularni sportski komentator Marjan Mijajlović

Evo čime se danas bavi popularni sportski komentator Marjan Mijajlović

Poznati sportski komentator Marjan Mijajlović prešao je na islam 2016. godine i postao – Mustafa. Bila je to vijest koja je šokirala javnost u BiH, ali i u Srbiji.

Rijetko je ko mogao očekivati tako velike promjene u životu omiljenog komentatora svih Bosanaca i Hercegovaca, onog koji je bh. nogometnoj reprezentaciji dao nadimak “Zmajevi”, po kojima ih danas prepoznaju.

Marjan je islam primio u Švicarskoj, a ono što se nakon ovog čina dogodilo u njegovom životu ravno je pravoj triler priči iz nekog dobrog holivudskog filma.

Šta se zapravo dogodilo?

Njegova porodica napravila je radikalan potez – odlučili su se odreći svog sina, brata, prijatelja…

A znate li šta Marjan/Mustafa danas radi?

O tome nema mnogo informacija, a posljednju informaciju o njegovom zaposlenju s medijima je podijelila njegova majka koja je otkrila da Marjan radi u jednom hotelu u Švicarskoj kao konobar.

Naravno, svaki posao je dostojanstven, ali je zaista tužno što vjerovatno najbolji komentator kojeg smo ikad imali danas nema mjesta na nekoj bh. televiziji.

Zašto baš Mustafa?

– Ime Mustafa znači izabran. To sam ja, na svim poljima bio sam biran i nisam se nikad nametao. Zbog toga sam odlučio da se zovem Mustafa – rekao je tada.

I tako je jedna lijepa priča o odluci jednog odraslog čovjeka izazvala grube reakcije njegove porodice. Njihovo je, što bi se kazalo, imaju pravo da se ljute ili ne ljute, ali iz ove perspektive svih nas koji smo ga godinama pratili i voljeli, možemo samo reći da podržavamo svaku njegovu odluku.

Pratite nas:
Severina ponovo uzdr
Majka i žena nije z