PočetnaMuzikaEvo zašto se Emina Jahović povlači sa scene, ovo je pravi razlog

Evo zašto se Emina Jahović povlači sa scene, ovo je pravi razlog

Pop pjevačica Emina Jahović, nedavno je objavila novi singl “Exploziv”. Saradnja sa reperom Gazda Pajom i neobičan spot, oduševili su obožavatelje lijepe Novopazarke.

Ona se ponovo našla u ulozi autora teksta, i priznaje da strast pronalazi u pisanju, a ne u snimanju spotova, javnim nastupima i fotografisanjima.

– Moja ljubav je pisanje pjesama i pravljenje kompozicija. Ne planiram inače da sa četrdeset godina budem i dalje na sceni. Radiću produkciju i muziku. Moj život je bio vrlo težak, znam da donosim dobre odluke, kaže Emina u čijoj su diskografiji pet albuma, i mnogo hitova napisanih za kolege među kojima su Dragana Mirković, Sergej Ćetković, Lena Kovačević, Željko Joksimović, Jelena Tomašević, Jelena Rozga, Kaya Ostojić…

Kantautorka, koja je po obrazovanju ekonomista, kaže da nije uvijek lagodno živjela. Uspjehu u muzičkim i modnim vodama, prethodio je život u ljekarskoj porodici. Iako danas ima sve što poželi, Emina ističe da nije hirovita.

– Moj otac i majka nisu imali neko nasljedstvo iza sebe, a kao ljekari nisu svrstavani u bogate i imućne. Sjećam se, kada su manje-više svi ljudi u Srbiji živjeli teško, da nam je, recimo, i paradajz bio luksuz. Gledala bih tako, kao dijete, u nekim situacijama komšije kako ga jedu. Kinder-jaje, gumene bombone i čokolade koje pucketaju u ustima… Sve to mi je bilo nedostižno u djetinjstvu. U vremenima previranja i ratova, moja mama je stavljala u zamrzivač mlijeko i jogurt, koje nismo smjeli da diramo, već smo čuvali za crna vremena. A bila sam prava djevojčica, obožavala sam sjajne haljinice, koje sam naslijeđivala od svoje starije sestre… Zato sada, kada imam, nikada se ne rasipam. Volim da kupim, ali samo ono što ću da nosim, nemam hirove, kaže Emina.

– Moja mama je mnogo uložila u mog brata, moju sestru i mene. I mi smo sada uspješni ljudi. Ali nije joj bilo lako, bili smo zahtjevna djeca. Eto, poslije smrti oca nije uvela u naš život nijednog muškarca. Ona čak nikada nije dozvoljavala da pričamo na tu temu, toliko ga je voljela. Posvetila se nama, iako je tada imala samo četrdeset godina, dodaje pop zvijezda, koju mnogi smatraju jednom od najatraktivnijih žena na muzičkoj sceni regiona.

– Mnogo sam radila na svom tijelu. Visoka sam 178 centimetara, a teška 56 kilograma i volim da sam mršava. U srednjoj školi su mi neki momci čak dali nadimak Emina komarac. Mada, ne izgladnjujem se i ne mučim, iako nikada nisam zadovoljna i mislim da uvijek može bolje. Od šesnaeste godine intenzivno se bavim sportom, prvo košarkom, pa kikboksom, fitnesom, trčanjem. Brižljivo njegujem kožu i tijelo, a šminku baš izbjegavam. Posebnu pažnju obraćam na kosu, malo je farbam, koristim samo preliv, bitno mi je da nemam ispucale krajeve, objašnjava Emina.

Pratite nas:
Dara Bubamara ponovo
Ubojiti dekolte Nine