PočetnaDijasporaFenomenalan nastup u clubu „London“ u Mainzu: Kija na bini ignorirala Slobu

Fenomenalan nastup u clubu „London“ u Mainzu: Kija na bini ignorirala Slobu

Po drugi put zajednički nastup u Njemačkoj imao je nekadašnji najpoznatiji bračni par u regionu Kija kockar i Slobodan Radanović Sloba.

Desilo se to u clubu “London“ u Mainzu, a veliki broj što Kijinih i Slobinih fanova došli su da ih podrže. Kija i Sloba su sjedili zajedno u bekstejdžu, razgovarali sasvim tiho, a kada su se smjenjivali na bini Kija je ignorirala Slobu.

Koncert je otvorila Kija. Na početku je zapjevala njene pjesme, a kasnije je pjevala pjesme njenih popularnijih koleginica. Kako se moglo primjetiti ponajbolje se vokalno snalazi u Severininim pjesmama, pa je to vjerovatno i razlog što je upravo njene pjesme pjevala najviše.

Mada se očekivalo da će tu večer biti mnogo više Kijinih fanova ipak je Sloba sa njegovim ženskim fanovima preovladavao. Bio je tu i poneki muškarac, a oni su naručivali i plaćali pjesme da im Sloba pjeva.

Uz odličan prateći bend  Kija i Sloba su oduševili mnogobrojne posjetioce, ali po pitanju pjesme najviše simpatije  otišlo je na Slobino ime jer je još jednom dokazao i pokazao da je odličan muški vokal sa potencijalom da jednog dana bude u samom vrhu folk muzike regiona.

Kako Kija isto tako i Sloba ispoštovali su svakog fana koji je želio malo priče i slikanje sa njima, a posebno je Kijom bila oduševljena i sva presretna što ju je upoznala, Splićanka Jasna koja je došla sa suprugom Perom.

-Zaista ne pratim i ne slušam narodnu muziku, ali sam se svojevremeno bila zaljubilja u Zadrugu i Kiju. Ona je žena heroj. Šta je sve doživjela i proživjela ,drago mi je zbog njenog uspjeha, a moja želja se konačno ostvarila i da je lično upoznam – rekla nam je Jasna koja je Kiji donijela poklon.

Dario iz Mostara prešao je više od 400 kilometara i došao iz Minhena u Mainz da vidi Kiju i Slobu ,a isto tako njima dvoma bila je oduševljena i njegova djevojka Ivana  rodom iz Rame.

Matijas Šmit došao je iz Frankfurta u pratnji dvije djevojke. Noć je svojim magičnim rukama obilježio i mađioničar Steffano.

Sve u svemu bila je to jedna lijepa noć i jedna lijepa priča u kojoj se pokazalo, da i ako više nisu bračni par ,Kija i Sloba se veoma profesionalno odnose prema svom poslu, a prije svega prema mnogobrojnim fanovima.

Bato Šišić

Pratite nas:
Nije volio automobil
Kija Kockar za Ekspa