PočetnaAktuelnoFerid, Mujo i Erko predvodili feštu u Hannoveru: Domaćini Bh. klub ‘Bosna’ i FK ‘Bosna-Sandžak’ okupljaju dobronamjerne za BiH i Sandžak

Ferid, Mujo i Erko predvodili feštu u Hannoveru: Domaćini Bh. klub ‘Bosna’ i FK ‘Bosna-Sandžak’ okupljaju dobronamjerne za BiH i Sandžak

U njemačkom gradu Hannoveru nakon više od dvije godine pauze ponovno je, na opšte oduševljenje mnogobrojnih posjetilaca, organiziran teferić na otvorenom.

Više stotina posjetilaca uživali su u igri, pjesmi, domaćim kolačima, ćevapima ,ali prije svega u odličnom druženju, bez maski i odstojanja.

Ovaj teferić organizirao je bh. klub „Bosna“ i fudbalski klub „Bosna – Sandžak“ iz Hannnovera.

Predsjednik kluba Mirhad Muslić nam je rekao da je bh. klub „Bosna“ osnovan 2007. godine, a fudbalski klub „Bosna- Sandžak“ 2018. godine. Prema informacijama koje nam je dao trener fudbalskog kluba Kenan Obučina, „Bosna- Sandžak“ se uspješno takmiči u Kres-ligi grada Hanofera i to veoma uspješno, sa velikom šansom da ove godine pređe u veći rang takmičenja.

-Bosanskohercegovački klub „Bosna“ veoma dobro i uspješno predstavlja Bošnjake na ovim našim prostorima, ali isto tako u naš klub su dobrodošli i svi ljudi drugih nacionalnosti koji gaje iskren odnos prema Bosni i Hercegovini – rekao nam je predsjednik kluba.

U muzičkom dijelu programa učestvovali su Ferid Avdić, Mujo Isanović i u Njemačkoj veoma popularan i tražen pjevač Erko Tarić.

Prije polaska i dolaska u Hannover Mujo i Ferid sreli su se u hotelu kod poznate Radmile u Dortmundu, tu su popili prvu jutarnju kafu, pričom se podsjetili na nekadašnju estradu, te ispričali nekoliko dogodovština iz prošlosti.

Ferid Avdić bio je oduševljen domaćinima u Hannoveru, te sevdalinkama i njegovim starim i velikim hitovima oduševio publiku. A, Erko Tarić je po običaj oduševio svojom pjesmom, ali oduševio i ženksi dio publike svojim stajlingom.

Mujo Isanović je po običaju bio izuzetno dobro raspoložen, te je od njegove drage prijateljice Zerine dobio Versace sunčane naočale na poklon.

Posebno je bilo zanimljivo bacanje kamena sa ramena,a prijavljenih mušakaraca bio je poveći broj. Međutim pobjednik je mogao da bude samo jedan i to onaj koji poteški kamen od nekih desetak kg baci najdalje,a ovaj put pobjednik tog takmičenja bio je Mersad Grabovac Beli.

Domaćini su nas na kraju informisali da će povodom Dana državnosti BiH  ove godine organizirati veliku manifestaciju u Hannoveru, sa uglednim gostima iz političkog  i diplomatskog kora BiH, Sandžaka, Njemačke, sa popratnim kulturnim i muzičkim programom. Bit će to ustvari veliki kulturološki događaj koji će se organizirati u saradnji sa Bošnjacima Sandžaka kada će se obilježiti Dan BiH i Dan Sandžaka.

Bato Šišić

 

 

Pratite nas:
Goran, Alen i Tifa r
Incident na aerodrom