PočetnaDijasporaFudbalski klub ‘Sarajevo -Bosna’ iz Dortmunda u junu slavi 25 godina postojanja

Fudbalski klub ‘Sarajevo -Bosna’ iz Dortmunda u junu slavi 25 godina postojanja

Fudbalski klub ‘Sarajevo -Bosna’ iz njemačkog grada Dortmunda u junu će proslaviti 25 godina svog uspješnog postojanja i rada.

To je klub koji se vodi kao jedan od najstarijih u Njemačkoj sa tradicijom kontinuiranog rada, a nekoliko generacija već je prošlo kroz taj klub.

Kako su rekli iz Uprave kluba, ovim obilježavnajem žele da na jednom mjestu okupe sve one koji su od prvog dana bili tu, one koji su i danas tu, kao i one koji su iz ovog ili onog razloga napustili klub, grad Dortmund i danas žive negdje drugo.

Kako kažu, cilj im je i dalje da okupljaju mlade Bosance i Hercegovce koji vole sport, fudbal, i kojima žele da pruže dio BiH u Njemačkoj.

Cilj kluba je i da današnja omladina ne provodi mnogo vremena na ulici već da znaju da imaju gdje doći, da mogu da svoju ljubav i talenat prema fudbalu iskažu i pokažu.

Obilježavanje godišnjice kluba bit će 15. juna u Dortmundu, Diedenhofenerstrasse 11. Taj dan na zelenom terenu osim sportskog, bit će upriličen i bogat kulturno zabavni program, a očekuje se dolazak i nekog od predstavnika grada Dortmunda.

Pratite nas:
Pjesma Dine Šoše k
Enela Palavra s Alen