PočetnaMuzikaGeneracija 5 ima novi singl

Generacija 5 ima novi singl

Članovi legendarnog beogradskog sastava “Generacija 5” nakon diskografske pauze od deset godina pustili su u etar novi singl. Numera “Opasna po život”, najavljuje povratak korijenima kad je u pitanju zvuk “Generacije 5”, a ovaj singl i spot promovisali su novog pjevača benda – Novosađanina Miloša Bajata.

Pjesmu “Opasna po život” koja govori o modernim djevojkama komponovao je osnivač i klavijaturista “Generacije 5” Dragan Ilić Ilke, dok je tekst napisao Zvonimir Đukić Đule, frontmen benda “Van Gog”. Za zvuk “Generacije 5” ovoga puta pobrinuo se mag produkcije Voja Aralica, a za spot je bila zadužena IDJ produkcija pod režiserskom palicom Hadži Aleksandra Đurovića.

“Opasna po život“ je, kako se najavljuju, tek prvi singl u nizu, a ono što publika može da očekuje je i serija koncerata tokom sljedeće godine, kada “Generacija 5” proslavlja 40 godina od osnivanja benda.

Bend “Generacija 5” osnovan je 1977. godine, sa idejom da svira i stvara muziku u maniru simfo-roka, da bi vremenom prerasli u rasni rok bend. Godine 1978. objavljuju prvi singl za PGP RTB i od tada do danas traje bogata karijera koju su obilježili veliki hitovi poput „Dolazim za pet minuta“, „Ti samo budi dovoljno daleko“, „Najjači ostaju“, „Ti i ja“ … Sastav je u toku karijere mijenjao postave, ali su u grupi od osnivanja Dragan Ilic – Ilke, klavijaturista i kompozitor, Dragan Jovanović Krle, legendarni gitarista ovih prostora, kao i Boban Đorđević Bo, bubnjar i osnivač grupe. Početkom 1993. godine, bendu se pridružio basista, Milos Stojisavljević – Cajger, koji je i ranije učestvovao u radu grupe i sa kojom je snimio drugi singl „Svemu dođe kraj“.

Miloš Bajat peti je pjevač grupe “Generacija” 5 nakon Jovana Rašića, Gorana Miloševića, Đorđa Davida i Dejana Najdanovića Najde koji je otpjevao posljednji album benda “Energija” iz 2006. godine. Bajat se pridružio “Generaciji 5” u maju ove godine, a bio je učesnik mnogih takmičenja među kojima su najznačajnija “Rat bendova” i “X Faktor”.

Pratite nas:
koliko često bi tre
Novi album će vas u