PočetnaAktuelnoGeneralna konzulica BiH u Frankfurtu Višnja Lončar pratila meč Adnana Ćatića: Bez obzira što je izgubio mi smo ponosni na njega! Plakala sam u dvorani

Generalna konzulica BiH u Frankfurtu Višnja Lončar pratila meč Adnana Ćatića: Bez obzira što je izgubio mi smo ponosni na njega! Plakala sam u dvorani

Nakon trogodišnje pauze njemački bokser bosanskohercegovačkih korijena Adnan Ćatić alijas Felix Sturm, ponovno je ušao u ring. Ovaj put protivnik mu je bio Istvan Silija iz Mađarske.

Ćatić je petorostruki svjetski šampion. U karijeri je ostvario 42 pobjede u 51 borbi. S druge strane, tridesetdevetogodišnji Sili je tokom dvanaestogodišnje karijere ostvario 26 pobjeda, dva poraza i dva remija.

Mada je Adnan Ćatić išao u sigurnu pobjedu ipak u ovoj borbi nije  imao sportske sreće. Iako se borio fer i korektno izgubio je meč na opću žalost i veliko razočarenje kako njega samog, njegovog tima, isto tako i fanova koji su bili u dvorani i pratili meč.

Među onima koji su bili na boks meču su i ambasadorica BiH u Njemačkoj  Jadranka Wimbou, generalna konzulica BiH u Frankfurtu Višnja Lončar, poznati dizajner automobila u Njemačkoj – Bosanac Omer Halilhodžić, nekadašnji uposlenik Gk BiH u Frankfurtu, a danas spoljni saradnik Kenan Kovačević.

-Svi smo zaista zdušno i od srca navijali za našeg Adu, ali Sili je boksao prljavi, ulični boks. Da se išlo na bodove Adnan bi bio sigurni pobjednik. Ali, bez obzira na njegov poraz Ćatić je naš pobjednik i ponos BiH. Bila sam ponosna na njega i izuzetno sretna što sam bila u dvorani, što sam zajedno sa mojim kolegama i prijateljima pratila meč iz VIP lože. A, sve to obezbijedio nam je sam Adnan Ćatić. Po povratku u Frankfurt u ranim jutarnji satima Ado mi se javi porukom u tri sata ujutro i zahvalio što smo ambasadorica i ja bili  u dvorani. Željela bih još da kažem da će Adnan ovih dana zajedno sa njegovim trenerom posjetiti GK BiH u Frankfurtu i eto prilike da se ispričamo. Ono što me kao čovjeka, kao državljanina BiH posebno dirnulo i natjeralo mi suze na oči, je bio onaj momenat kada se dvoranom počela horski pjevati pjesma “Bosnom behar probeharao” – kazala nam je Lončar.

Pratite nas:
Asim Bajrić od apri
„Sevadah“ u Fran