PočetnaAktuelnoGiboni odlučio da progovori: Pjevač otkrio šta se dogodilo jednog dana u kući Olivera Dragojevića o čemu se malo zna!

Giboni odlučio da progovori: Pjevač otkrio šta se dogodilo jednog dana u kući Olivera Dragojevića o čemu se malo zna!

Koncert u čast pokojnog splitskog kantautorua bit će održan na dan njegovog rođenja, 7. decembra, u Splitu. Oliverovi prijatelji i kolege prisustvovat će i pjevati na ovom događaju, a dvije sedmice pred rođendan otkrivaju se nepoznate priče iz Dragojevićevog života.

Jednu od njih ispričao je Zlatan Stipišić Giboni, koji je za kolegu napisao pjesmu „Cesarica“, bez koje su zamalo ostali kada je Oliverov pas pojeo tekst.

– Kada sam čuo da Zdenko Runjić (kompozitor) pokreće festival „Melodije hrvatskog Jadrana“, ponudio sam mu dvije pjesme koje sam napisao. Jedna je bila „Cesarica“, druga „Dobri ljudi“. Zdenko me je pitao koja mi je draža, koju bih sam radije izvodio. Bez razmišljanja sam rekao: „‘Dobri ljudi‘, i bolja je za mene sto puta od ove druge.“ Zdenko je pristao da ja pjevam „Dobre ljude“, a za „Cesaricu“ je rekao da misli da bi se dopala Oliveru. Nadao sam se da hoće. Sutradan sam otišao do njegove kuće, on je čuo „Cesaricu“, svidjela mu se. Ja sam na komadu papira napisao tekst pjesme – počeo je Džiboni i dodao:

– Pjesmu sam ostavio na klaviru, a nas dvojica smo otišli u dnevni boravak, pričali, pili vino. Nismo ni vidjeli da je njegov pas Luna za to vrijeme pojeo, sažvakao papir s tekstom pjesme. Jedva sam je ponovo napisao po sjećanju! I dalje nisam siguran da li je tekst koji sam napisao bio isti kao original koji je pojeo koker španijel – prisjetio se Giboni.

Pratite nas:
Ovo je kćerka Saše
Severina za dlaku iz