PočetnaAktuelnoGlumac Dragan Nikolić u Vrnjačkoj Banji dobio svoju statuu

Glumac Dragan Nikolić u Vrnjačkoj Banji dobio svoju statuu

Statua glumca Dragana Nikolića krasit će dio Vrnjačkog parka u blizini Rimskog izvora, a čast da je pred brojnim posjetiocima, otkrije, imao je Draganov kolega i prijatelj Žarko Laušević

Njih dvojica bili su veliki prijatelji, a Žarko  je noviarima kazao da je njihovo prijateljstvo bilo toliko veliko, ali da bi mnogih detalja iz tog perioda želio da se sjeća samo on.

Draganovu statuu otkrio je njegov prijatelj i kolega Žarko Laušević

– Moram priznati da mi je jako teško, jer smo bili poprilično bliski prijatelji, i pričati o nekim momentima našeg druženja, smatram kao intimnu stvar – rekao glumac.

Vrhunskim vajarskim umjećem, profesor Dragoljub Dimitrijević učinio je da legendarni Gaga vječno šeta Vrnjačkim parkom. On je rekao da je vajarskom rješenju veoma pomoglo poznavanje Dragana Nikolića kao glumca.

– Ne mogu da kažem da smo bistu vajali samo moj sin Miodrag i ja. Vajali su je i Milena, ali i Dragan kroz svoje uloge. Vajao je naš život. Bila nam je čast da zabilježimo jednu takvu ličnost kroz vajanje, ali nije bilo zadovoljstva. Biljžili smo jednu ličnost koja više neće biti sa nama, neće učiti druge i to je teško saznanje za umjetnika. Zato nema postament, a on je svoj postavio u vremenu i tamo gdje treba da stoji ljudski trag – rekao je Dimitrijević. (Izvor: blic.rs)

Pratite nas:
Dalal Midhat novim s
Nikola Đuričko usk